Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Заклад, де розливали алкоголь, одержав від поліції зауваження»

Голова Львівської ОТГ Андрій Садовий пояснив «ВЗ», чому в місті Лева продовжили «сухий закон»

Від 19 березня у Львівській області послабили “сухий закон”, передбачений воєнним станом. Алкоголь заборонено купувати тільки від 21-ї до 10-ї години. У Львівській обласній військовій адміністрації таке рішення ухвалили, щоб не було продажів на “чорному ринку” – з-під прилавка.

Голова Львівської облас­ної військової адміністрації Максим Козицький заявив, що голови місцевих громад можуть посилювати обмежен­ня щодо продажу алкогольних напоїв, зокрема на своїй тери­торії. А голова Львівської ОТГ Андрій Садовий заявив, що у Львові нічого не змінюється — алкоголь заборонено цілодо­бово. “Хочеш купити алкоголь? Перекинь ці гроші на ЗСУ, – за­кликав пан Садовий. – Львів­ська обласна військова адмі­ністрація у своєму рішенні, яке регулює продаж алкоголю, де­легувала право органам місце­вого самоврядування ухвалю­вати свої окремі рішення, які посилюють цю ситуацію. Тому ми прийняли рішення продо­вжити заборону продажу алко­голю в усіх закладах торгівлі, закладах громадського харчу­вання Львова”.

Однак на площі Ринок один популярний заклад громад­ського харчування раптом по­чав наливати львів’янам і пе­реселенцям свій алкогольний напій. До закладу вишикували­ся довжелезні черги, як у до­воєнні часи. Містяни обурені такими подвійними стандар­тами...

У коментарі для “ВЗ” Андрій Садовий розповів: «Заклад, який торгував своїм лікером просто навпроти Рату­ші, уже мав серйозну розмову з правоохоронцями, і там біль­ше не будуть продавати алко­голь. Поліція зробила попе­редження, вони закрилися».

Читайте також: На Львівщині обмежили продаж алкоголю

Схожі новини