Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні викрили масштабну схему виробництва та збуту наркотиків: йдеться про 14 учасників у різних областях

  • 01.08.2024, 14:30
  • 218

В Україні викрили учасників злочинної організації, яка налагодила незаконне виготовлення і збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах

Фото Генпрокуратури
Фото Генпрокуратури

Відомо, що незаконну діяльність «прикривав» працівник поліції.

Організатору, двом співорганізаторам та 12 учасникам уже повідомили про підозру.

За даними слідства, мешканець м. Запоріжжя організував наркобізнес та залучив до незаконної діяльності не менше 14 спільників.

Кожен з учасників злочинної організації відповідав за свій напрям роботи: постачання, зберігання «товару», подальший збут і легалізацію коштів від наркотрафіку.

Наркоділки систематично закуповували прекурсори для виготовлення метамфетаміну, фасування кокаїну, канабісу та інших видів наркотичних засобів в орендованих квартирах.

Збували наркотики і психотропи через спеціально створені Telegram-канали та засобами поштового зв’язку.

Для уникнення ідентифікації продаж відбувався без особистих зустрічей з клієнтами — шляхом так званих «закладок» на території Запорізької, Дніпропетровської областей та у Києві.

Оплату за «товар» приймали на підконтрольні їм банківські рахунки та криптогаманці.

За результатами спецоперації правоохоронці затримали 14 осіб у порядку ст. 208 КПК України.

Також відбулися понад 50 обшуків за місцями проживання і у транспортних засобах підозрюваних, а також на місцях зберігання наркотиків.

Вилучено наркотики, банківські картки, автомобілі, грошові кошти, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, флешносії, жорсткі диски, чорнові записи, зброю та боєприпаси, електронні ваги, засоби для виготовлення та фасування продукції.

Схожі новини