Передплата 2024 «Добра кухня»

У НАТО не вірять, що Україна зможе повернути окуповані території, — джерело

  • 01.08.2024, 16:45
  • 173

Більшість у штаб-квартирі НАТО переконані, що Україні не вдасться повернути втрачені території. Однак офіційно про це ніхто не хоче заявляти

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

У джерелі зазначили, що розвиток ситуації у зоні бойових дій для України складається «набагато гірше», ніж це часто подають у суспільному дискурсі. Прорив другої лінії оборони України рф може здійснити незабаром.

Тому військові та дипломати з Євросоюзу та НАТО прогнозують припинення вогню у зоні конфлікту протягом найближчих шести-дев'яти місяців незалежно від результату президентських виборів у США

Анонімний дипломат у розмові з німецькими журналістами заявив, що не бачить іншого виходу, окрім якнайшвидшого припинення вогню. Воно може відбутися, незалежно від результату виборів у США.

«Зважаючи на обставини, що склалися, я не бачу іншого виходу, крім якнайшвидшого припинення вогню. Така ситуація може тривати роками, а локальні порушення режиму припинення вогню, ймовірно, відбуватимуться знову і знову», — зазначив він.

На запитання про те, чи не скористається путін виграним режимом припинення вогню часом, щоб консолідувати свої війська для нової атаки, співрозмовник джерела відповів: «Захід теж повинен скористатися наданою паузою для підвищення своєї обороноздатності. Тоді йому вдасться утримати кремль від нового наступу».

Зневіру у можливості перемоги України пояснюють тим, що Захід надалі, ймовірно, не збільшить військову підтримку України до рівня, що дозволяє розпочати успішний повномасштабний контрнаступ.

Джерело пише, що у Вашингтоні та Берліні надто бояться ескалації конфлікту та непередбачуваності путіна. На думку військових експертів, президент США Джо Байден і канцлер ФРН Олаф Шольц побоюються, що в умовах надмірного тиску путін може застосувати тактичну ядерну зброю, або ж може статися розпад рф. ТОді контроль над понад шістьма тисячами російських ядерних боєголовок може сконцентруватися у таких людей, як очільник Чечні Рамзан Кадиров.

Як відомо, днями президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що час для початку мирних переговорів між Україною та росією настав.

Схожі новини