Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Магнітні бурі на 29 липня — 4 серпня 2024 року

За попередніми прогнозами учених, у цей тиждень космічна погода очікується доволі напруженою, бо у ній переважатимуть дні із помірним рівнем геомагнітної насиченості магнітосфери Землі, а також із сильними геомагнітними збуреннями

Слабкий рівень геомагнітної напруженості прогнозують лише 2 серпня. У цей день особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфери можуть відчувати серцево-судинні симптоми, такі, як підвищене серцебиття та зміна артеріаль­ного тиску. Помірний рівень геомагнітної напруженості, як передбачають учені, слід очікувати 31 липня та 1 і 3 серпня. У ці дні особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть відчу­вати погіршення зору та слуху, розлади травлення, включаючи нудоту та блювання, порушення електромагнітної чутливості. Сильного геомагнітного збурення, за передбаченнями уче­них, слід очікувати 29 та 30 липня. У ці дні особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть відчувати запаморочення та не­стабільність, апатію та депресивний стан.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу гео­магнітних перепадів, більше гуляйте на свіжому повітрі, вжи­вайте достатньо води, відмовтеся від шкідливої їжі та напоїв, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артері­альним тиском. Якщо ж відчуваєте посилене нездужання — звертайтеся до лікаря.

P. S. Це — попередній прогноз. Він не стовідсотково достовір­ний. Адже спророкувати раптові спалахи на всесвітньому Світи­лі, їхню силу і наслідки впливу на нашу планету завчасно немож­ливо. Найчіткіше про зміни геомагнітного поля Землі і їхній вплив на людей науковці можуть повідомляти за 3−2 дні до їх настання.

Схожі новини