Передплата 2024 «Добра кухня»

Індонезія планує купувати російську нафту

  • 23.07.2024, 18:15
  • 150

Індонезія вирішила купувати дешеву російську нафту

Фото ілюстративне із сайту Pexels
Фото ілюстративне із сайту Pexels

Індонезійський державний нафтопереробний завод Pertamina додав російські сорти нафти до своїх тендерних списків на купівлю вересневої сирої нафти.

Pertamina роками не купувала російську нафту, зробивши крок назад на початку російсько-українського військового конфлікту у 2022 році, хоча Індонезія не приєдналася до санкцій Заходу проти рф.

За даними LSEG, Pertamina востаннє купувала ESPO Blend і Sokol oil у росії понад 10 років тому.

За даними джерела, західні санкції проти енергетичного сектору рф, зокрема — ембарго ЄС на її нафту та механізм обмеження цін, зробили Китай, Індію та Туреччину основними покупцями російської нафти.

Pertamina запросила російську нафту Urals разом із кислими сортами Kirkuk, Jubilee, Al Shakheen та іншими для надходження на НПЗ Cilacap 15−17 вересня.

Компанія також запитувала нафту Sokol серед солодких сортів нафти: Azeri BTC, El Sharara, Qua Iboe та інші для прибуття на Cilacap 18−20 вересня. Відповідно до тендеру, «Сокіл» мають постачати лише на умовах CFR або лише в порту (DAP).

Джерела повідомили, що один із тендерів був закритий минулого тижня, а інший — у понеділок. Результати ще не оголошені.

Також стало відомо, що компанія може купувати російську нафту лише за умови, що вона буде продана за обмеженням ціни.

Ліміт дозволяє західним вантажовідправникам і страховикам брати участь у торгівлі російською нафтою тоді, коли нафту продають за ціною менше 60 доларів за барель.

Представник нафтопереробного підрозділу Pertamina заявив у вівторок, що компанія закуповуватиме сиру нафту, яка відповідає специфікаціям її нафтопереробного заводу, дотримуючись усіх відповідних норм.

«Якщо ми купуємо сиру нафту з рф, це буде зроблено за механізмом обмеження ціни», — наголосив речник компанії.

Схожі новини