Передплата 2024 ВЗ

росія не здатна на кілька великих наступальних операцій, — аналітики

  • 05.02.2023, 12:30
  • 552

В Інституті вивчення війни вважають, що рф не продемонструвала спроможності здійснити кілька великих наступальних операцій

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Аналітики переконані, що російські рішучі наступальні операції навряд чи будуть спрямовані на Запоріжжя, оскільки росіяни продовжують готуватися до наступу на заході Луганської області.

Фахівці продовжують фіксувати перекидання російської військової техніки та елітних підрозділів, а також підготовку матеріально-технічного забезпечення в окупованій Луганській області, що підтверджує західні, українські та російські прогнози щодо наступу на захід Луганської області - Бахмут.

Війська рф також посилюють атаки на Бахмут, ігноруючи фронт навколо Донецька.

«Українські військові повідомляють, що російські війська не сформували достатньо потужну ударну групу для наступу на запорізькому напрямку», -йдеться у звіті.

Джерела в рф стверджують, що наприкінці січня російські війська здобули територіальні здобутки в Запорізькій області, що, за даними аналітиків, скоріш за все, було інформаційною операцією, спрямованою на розпорошення українських сил напередодні «вирішального наступу на сході країни».

Експерти вважають, що росія не продемонструвала спроможності здійснити кілька великих наступальних операцій, необхідних для одночасного досягнення адміністративних кордонів Донецької області та захоплення Запоріжжя.

Схожі новини