Передплата 2024 ВЗ

У Львові відкрили новий тролейбусний маршрут

  • 10.08.2022, 14:15
  • 674

У Львові запрацював новий тролейбусний маршрут № 38, який сполучає площу Кропивницького та вул. Хуторівка

Фото: Роман Балук
Фото: Роман Балук

Це вже десятий маршрут у місті та з'єднує три райони — Сихівський, Франківський і Залізничний.

Тролейбуси № 38 курсують так: пл. Кропивницького — ТЦ «Скриня» — вул. Кульпарківська — вул. Володимира Великого — вул. Рубчака — вул. Стрийська — вул. Хуторівка" та у зворотному напрямі.

За словами директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олега Забарила, цей маршрут передбачений у міській транспортній мережі.

«Раніше за таким сполученням курсував автобусний маршрут № 38. І, аби забезпечити якісне сполучення між Сиховом та районом пл. Кропивницького, ми відкрили новий тролейбусний маршрут. Задля цього облаштовували контактну мережу та додаткові платформи. Зокрема, в межах співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку ми провели реконструкцію тролейбусної мережі на вул. Кульпарківській — на відрізку від вул. Городоцької до вул. Наукової. Тут змонтували подвійну підвісну швидкісну систему, яка є першою системою такого зразка у Львові. Вона дає можливість тролейбусам швидше і безпечніше проїжджати на цьому відрізку. Загалом, тут облаштували 8,6 км тролейбусної мережі та 3,4 км кабельних ліній. Старі опори замінили на нові оцинковані опори з LED-освітленням», — зазначив Олег Забарило.

Як наголосив в.о. керівника Франківської районної адміністрації Ігор Савка, 4 нові зупинки облаштували на вул. Кульпарківській.

«Окрім платформ, тут облаштували додаткові пішохідні переходи, зробили пониження тротуарів та поставили тактильну плитку», — розповів Ігор Савка.

В.о. керівника ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Ковалів додав, що, облаштована тролейбусна інфраструктура на вул. Кульпарківській буде за потреби альтернативною для маршрутів, які курсують вулицями Антоновича та Героїв УПА.

«Маршрут № 38 є добрий в плані альтернативної лінії. Адже коли реконструюватимуть вулиці Антоновича та Героїв УПА, ми зможем зберегти тролейбусний рух, бо зможемо оминати ці ділянки. Це дуже хороший та вчасно зроблений напрямок», — підсумував Володимир Ковалів.

Довжина маршруту № 38 становить 18,5 км. На лінії працюють вісім машин у робочі дні та сім — у вихідні. Інтервал руху — 10−11 хв. У перший рейс на цьому маршруті тролейбуси вирушили сьогодні о 6.30 год.

Останні рейси — о 21.30 з вул. Хуторівка та о 22.00 — з пл.Кропивницького.

Керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів зазначив, що надалі маршрут № 38 планують продовжити — по пр. Червоної Калини до вул.Вернадського.

«Такий проєкт розпрацьовуємо. Зрозуміло, що зараз, в умовах воєнного часу, реалізувати його не можемо. Але над концепцією розвитку тролейбусної мережі працюємо», — пояснив Орест Олеськів.

Схожі новини