Передплата 2024 «Добрий господар»

Для США мережа TikTok — загроза національної безпеки

  • 27.07.2024, 22:06
  • 184

Міністерство юстиції США вважає популярну соціальну мережу TikTok та її материнську компанію ByteDance Ltd загрозами для національної безпеки країни, оскільки вони можуть ділитися зібраною інформацією з урядом Китаю

Про це повідомляє агенція Bloomberg.

«Міністерство юстиції США заявило, що TikTok збирає інформацію користувачів на делікатні теми, що робить його загрозою національній безпеці», — йдеться у повідомленні.

Популярна соціальна мережа та її материнська компанія ByteDance Ltd можуть бути змушені ділитися інформацією з Китаєм, який також може встановлювати цензуру або впливати на контент, який споживають американці, заявили у міністерстві юстиції. Це було відповіддю на контрпозов ТікТок щодо потенційної заборони мережі.

Тому міністерство юстиції США звернулося до федерального апеляційного суду з проханням підтримати квітневий закон, який вимагає від китайської компанії ByteDance продати американські активи TikTok до 19 січня.

Як зазначають урядовці, TikTok становить серйозну загрозу національній безпеці через доступ до великих обсягів персональних даних американців.

Вважається, що TikTok надає китайському уряду засоби для підриву національної безпеки США двома основними способами це: збір даних та приховане маніпулювання контентом.

Схожі новини