Передплата 2024 «Добра кухня»

У день народження Залужного у подружжя військових народилася трійня

  • 10.08.2022, 10:55
  • 858

У сім'ї військових в один день із головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним народилися троє діток

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України
Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України

Батьки жартують, що малюки теж оберуть військовий фах.

«Перший у нас — Марк, другий у нас — Захар, а третій — Святік, але він найбільший по вазі і найменшенький», — розповіла мама своїх синів.

Понад місяць діти були під наглядом лікарів, бо з’явились на світ передчасно.

«Антибіотики їм кололи, вони були на ШВЛ, ми їх через шприци, через всілякі трубочки, годували — це було важко». — зазначила мама хлопчиків.

Зараз малюки здорові і готові поїхати додому. За 32 дні життя вони встигли навчитися не тільки самостійно їсти і дихати, а й проявляти характер.

«Марк у нас трошки егоїстичний нарцисік, він любить, щоб увага завжди була тільки йому. Святослав — інтілігент, він виглядає такий як аристократ, він завжди наспокійніший. А це наш бешкетник, ми будем за ним постійно дивитися, бо він такий буйний. Велика у нас сім'я вийшла, за один раз п’ять чоловік», — сміються у родині.

Батьки у братиків — військові: мама — майор, а тато — капітан другого рангу. Обоє служили в Одесі, їхні військові частини були розташовані одна навпорти одної, але познайомилися вони лише під час спільного відрядження у Вугледарі, два роки тому.

Про трійню чоловік і дружина дізнались наприкінці січня. 26 лютого вони мали одружитися і відгуляти весілля, але війна плани змінила — обоє стали на оборону держави.

Вагітна Тетяна в столиці, а Юрій у відрядженнях чи не всіма регіонами країни.

«Потрібно було працювати, я ж не можу, я військова. У мене не було вагань, я вибрала цей шлях, ще коли мені було 17 років, і продовжую в цьому напрямку працювати», — каже мама малюків.

«Важко було вирватися до дружини, по службі не дозволяли, по різному було. Це був такий стан — перший період вторгнення агресора, ніхто не знав, як буде завтра», — каже батько дітей.

То ж Юрій на пологи не встиг, приїхав, коли сини вже з’явилися на світ. «Встиг одразу після народження, відчуття — це словами не передати. Діти народились, коли хотіли народитися, і це вийшло в нас на день народження Валерія Залужного, Головнокомандувача ЗСУ, тому можливо їхня доля уже вирішена», — каже Юрій.

І якщо малюки вибрали символічну для батьків дату народження, то батьки дали хлопцям символічні імена. «Захар означає стійкість і перемогу, Марк — рішучість і вірність, а Святослав означає мир і любов. Марк у нас в честь імператора, Захар — це Захар Бєркут в честь його, а Святослав — це перший київський князь», — пояснюють батьки.

Юрій повертається на службу, а Тетяна каже, попри трьох малюків працюватиме з декрету.

«Перше, що зробимо — погодуємо дітей, а потім сядемо і подумаємо, що далі», — каже родина.

Схожі новини