Передплата 2024 «Добра кухня»

ООН: Число біженців у світі вперше перевищило 100 млн людей

  • 16.06.2022, 11:16
  • 592

Кількість людей, змушених залишати свої будинки, зростає рік у рік.

ООН: Число біженців у світі вперше перевищило 100 млн людей
ООН: Число біженців у світі вперше перевищило 100 млн людей

Ця «жахлива тенденція» продовжиться, якщо світова спільнота не знайде способу вирішення конфліктів, попередив глава УВКБ ООН (управління військового комісара у справах біженців ООН).
Війна в Україні вперше призвела до того, що кількість людей, змушених покинути будинки, у всьому світі перевищила 100 млн, випливає з опублікованої в четвер, 16 червня, доповіді Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН, UNHCR). У всесвітній організації побоюються, що війна може стати причиною голоду, що спричинить подальше збільшення кількості біженців.

За оцінками ООН, до кінця 2021 року кількість людей, які втекли від воєн, насильства, переслідувань та порушень прав людини, досягла 89,3 млн. Це на 8 відсотків більше, ніж роком раніше, і більш ніж удвічі перевищує цифри десятирічної давності. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого до 14 млн. українців залишили рідні місця, утікши в безпечніші райони своєї країни або за кордон, внаслідок чого армія біженців кількість біженців по всьому світу досягла найвищого рівня за час ведення статистики.

Фото:24 канал


Джерело: DW

Схожі новини