Передплата 2024 ВЗ

Донори теж герої: у Львові відбувається акція зі збору крові

  • 07.06.2022, 13:45
  • 600

До 10 червня у Львові триває акція зі збору крові «Донори теж герої. За тобою – три життя»

Донори теж герої: у Львові відбувається акція зі збору крові
Донори теж герої: у Львові відбувається акція зі збору крові

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Переливання крові потребують хворі з анемією, лейкемією, мієломою і низкою інших патологій. Відділення гематології та інтенсивної терапії Другого медичного об’єднання Львова щодня потребує приблизно 10 донорів. Тепер це відділення приймає хворих з гемобластозами (пухлинними захворюваннями кровотворної та лімфатичної тканин) з усієї України.

Медична директорка відокремленого підрозділу «5-та лікарня» Другого медичного об’єднання м. Львова Юлія Василишин каже, що донором може бути будь-яка здорова людина від 18 до 60 років.

За її словами, перед донацією вам візьмуть загальний аналіз крові, зберуть анамнез. Також важливо, що після вакцинації від Covid-19 має пройти 26 днів.

«Донація має користь для організму донора. Відбувається регенерація, відновлення організму. Жінки можуть здавати кров 5 разів у рік, чоловіки — 6 разів у рік. Це знижує ризик виникнення серцево-судинної патології, ризик підвищення ліпідів, холестерину в крові. Просимо подарувати частинку себе, частину своєї крові для життя інших», — каже медична директорка.

Де можна стати донором?

Як зазначається, кров для онкогематологічних хворих у Львівському обласному центрі служби крові (вул. Пекарська, 65), попередньо записавшись за номером телефону: 068 488 94 55.

Фото з мережі

Схожі новини