Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українські «розминки» перед британським Вімблдоном

Напередодні трав’яного турніру «Великого шолому» наші тенісистки беруть участь у кількох змаганнях на траві

Фото зі соцмереж
Фото зі соцмереж

Зокрема, одеситка Даяна Ястремська успішно стартувала на турнірі категорії WTA 500 у німецькому Бад-Гомбурзі.

У першому колі Даяна Ястремська перемогла росіян­ку М. Андреєву — 4:6, 6:4, 6:3. Цю тенісистку українка обігра­ла вперше (раніше двічі їй про­гравала). Суперниця Ястрем­ської в 1/8 фіналу — Шнайдер із рф, яка на старті турніру в Бад-Гомбурзі обіграла досвідчену німкеню Анжелік Кербер.

На трав’яних кортах Бад-Гомбурга розпочала бороть­бу також найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна. У першому колі одеситці випа­ло грати з колишньою першою ракеткою світу Каролін Воз­няцкі з Данії. Перший сет Сві­толіна програла (3:6), у дру­гому була сильнішою (7:6). У третьому сеті Еліна за рахунку 1:1 взяла подачу Каролін, після чого матч було перервано. На початку третього сету Возняцкі послизнулася й упала, їй нада­вали медичну допомогу. Суддя вирішила, що дівчата дограють наступного дня, мовляв, корт надто слизький…

На турнірі WTA 250 у бри­танському Бірмінґемі українка Ангеліна Калініна зупинилася у другому колі (програла Юлії Путінцевій з Казахстану). Ця невдача не вибила Калініну з колії, і на турнірі WTA 500 у бри­танському Істборні уродженка Нової Каховки, подолавши ква­ліфікацію, стартувала в осно­вній «сітці» з перемоги над румункою Сораною Кирстею — 6:3, 6:2. Суперниця Ангеліни у другому колі Істборна — Меді­сон Кіз зі США.

А от іще одна українська те­нісистка, Марта Костюк, старт трав’яного сезону відверто провалила. Спочатку Костюк програла українці Дарині Сні­гур у Ноттинґемі, а потім у пер­шому колі турніру WTA 500 у Берліні поступилася Дар'ї Ка­саткіній з рф — 6:4, 6:7, 3:6. Після ґрунтового турніру в ні­мецькому Штутгарті, де Мар­та дійшла до фіналу, киян­ка виграла лише один матч із шести…

На фото: Перед стартом турніру в Бад-Гомбурзі українська тенісистка Світоліна відвідала футбольний матч Євро-2024 між збірними України й Словаччини. Після вольової перемоги «синьо-жовтих» (2:1) Еліна запостила в соцмережах це фото, яке підписала так: «Наші - найкращі!».

Схожі новини