Передплата 2024 ВЗ

«Коли чоловік ударив сина у пах, той знепритомнів…»

Нападник написав заяву в поліцію, що нібито його побили… підлітки

Скріншот з відео
Скріншот з відео

24 травня навпроти готелю «Гетьман» (вул. Володимира Великого) камери відеоспостереження зафіксували, як старший чоловік гамселить підлітка. Завдає ногою удару в обличчя. Хапає за волосся та завдає численних ударів по голові, б'є у пах. Видно, що від цих ударів підліток непритомніє…

Журналістці «ВЗ» про цей інцидент розпові­ли тітка постраждалого хлопця Тетяна Боднар, а також мама, Іванна Боднар.

Конфлікт стався у маршрут­ці. 16-річний Лук’ян їхав разом з 13-річною сестрою та 16-річною подругою. Підлітки голосно між собою розмовляли. «Пролеті­ло» нецензурне слово… Поруч з Лук’яном стояв чоловік, якому не сподобалась така манера спіл­кування підлітків. Але замість того, щоб зробити коректне зау­важення, чоловік почав обража­ти хлопця. Перша його претензія була… до зачіски. «Прибери свої патли», — вигукував пасажир. Лук’ян на ці образи не реагував. А коли вийшов із маршрутки, то побачив, що той чоловік теж вий­шов… На зупинці громадсько­го транспорту вирішив його за­питати, чому той його ображав? Але у відповідь на хлопця поси­пались численні удари…

На відео видно, що дівчата, які були разом з Лук’яном, бук­вально заціпеніли від побачено­го. Нападник жорстоко бив під­літка. Дівчата кричали…

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 296 ч.1 КК України («хуліганство»). Три­ває досудове розслідування. Як вдалося з’ясувати потерпі­лим, нападник — чинний адвокат і громадський активіст Сергій Б. (Рада адвокатів Львівської об­ласті видала йому свідоцтво 02.05.2019 р.).

— Я на місці події не була, — розповіла журналістці «ВЗ» мати потерпілого хлопця пані Іванна. — Діти викликали полі­цію і «швидку». Сина завезли у лікарню на вул. Орлика, я при­їхала туди. Сина обстежили та надали йому медичну допомогу.

Лікар сказав, що у сина струс мозку. Але загрози як такої не­має, тому можемо забрати його додому. Який би струс мозку не був, легкий чи важкий, голова все одно болить… Цей висновок лікарів я віддала на судово-ме­дичну експертизу. Вони лояльно написали, щось на кшталт «легкі тілесні ушкодження».

Коли той чоловік ударив сина у пах, від болю хлопець знепри­томнів. Далі він вхопив його за волосся, завдавав ударів по го­лові… Свідками побиття була моя молодша донька та подру­га сина. У них був шок. Усе, що вони могли, — це кричати… По­тім спромоглися викликати по­ліцію.

— Нападник спеціально вийшов з маршрутки з вашим сином чи так збіглося?

— Важко сказати… Коли син його побачив на зупинці, звер­нувся до нього зі словами: «Да­вайте спокійно поговоримо, чому ви мене ображали?!». Той чоловік у маршрутці сину по­грожував, мовляв, я тобі во­лосся повисмикую, «хлєбало» розіб'ю… Нецензурно лаявся. Діти розповідали, що у нього були великі червоні очі, він був «на взводі». На одному відео ви­дно, Лук’ян з ним розмовляє, і той починає його бити… Від перших ударів син ще відбивав­ся, а коли він його вдарив у пах, вже не міг захищатися. Тому на­падник відривався по повній…

Поліція чомусь не вважа­ла за потрібне взяти його (на­падника. — Авт.) на експертизу, хоч бачила, що він не в адекваті. Помахав перед поліцейськими якимось документом, що він на­чебто ветеран АТО. Хоча, зі слів поліції, вони ще вивчають, чи він справді ветеран… Знаємо, що адвокат, громадський активіст. Уже певний час йде розсліду­вання. Наш адвокат це питання досліджував.

— Тобто коли приїхала полі­ція, нападника опитали й од­разу відпустили?

— Я коли приїхала в лікарню, запитала поліцейських: «А ви що, його не затримали?». «Та ні, він просто підозрюваний у спра­ві», — відповіли. До речі, наступ­ного дня той чоловік поїхав у по­ліцейський відділок і написав заяву на сина, що це начебто він його побив. Із ніг на голову все перевернув. При тому, що є ві­део побиття… Утім, він не уник­не відповідальності. Правда на нашому боці! Досудове роз­слідування добігає кінця. Най­ближчим часом поліція має пе­редати матеріали до суду.

— Ви казали, що син якраз закінчував 11-й клас, тобто мав вступні іспити…

— Лук'ян «сидів» на таблетках, щоб не боліла голова. До НМТ залишались лічені дні… Тест він здав, дякувати Богу, з прохід­ним балом. Усе добре. Планує подавати документи у Політех­ніку та Університет Франка. За два тижні перед НМТ отримання таких побоїв, самі розумієте, не сприяє на добре.

— Нападник не намагався якось вибачитись перед си­ном?

— На зв’язок з нами не вихо­див. Жодних вибачень не було. Навпаки, написав зустрічну за­яву в поліцію. Те, що син не мав у маршрутці висловлюватись нецензурною лексикою, це факт. Той чоловік стояв пліч-о-пліч з сином. Він це почув і зро­бив йому зауваження… трипо­верховим матом! Кричав, що він йому «розмалює лице…». Якщо хочеш зробити зауважен­ня підліткові, який розпустив язика в автобусі, то це робить­ся цілком інакше. Як можна по­гасити вогонь, підливаючи бен­зин?!

Схожі новини