Передплата 2024 ВЗ

Дрогобич: сім’ям полеглих Героїв вручили ключі від нових помешкань

Іван Дацко та Руслан Сіксой – два воїни-герої з Дрогобича

Перший із них відомий тим, що у 2017 році, виступивши ініціатором створення муніципальної варти в місті, сам же її очолив. Руслан Сіксой свій шлях обрав ще у 2014 році. Вже відтоді брав активну участь у захисті української землі від російського окупанта. Ще зовсім недавно обидва із зброєю в руках відважно захищали нашу землю від осатанілого рашистського агресора. Власне життя віддали за майбутнє України. Обидвох захисників із воїнськими почестями провівши в останню путь, кілька тижнів тому поховали на Алеї Слави у місті, де обидва жили.

У Дрогобичі, як заявив під час похорону Героїв міський голова Тарас Кучма, ніколи не забудуть про подвиг тих, хто сьогодні, стримуючи навалу московської орди, не шкодує себе, все кладе на вівтар перемоги.

«Наше завдання — підтримати батьків, які втратили своїх синів, жінок, які стали вдовами, дітей, які залишились сиротами».

Так висловився міський голова. Із болем у душі та серці сказав: сам воював на сході. Минуло зовсім небагато часу — якихось 3−4 тижні, і в Дрогобичі знову згадали про Івана Дацка та Руслана Сіксоя. Цього разу — з нагоди приємної події. Взяті на себе зобов’язання міська влада не забула. Сім’ям полеглих Героїв вручили ключі від нових квартир.

Згідно із рішенням Дрогобицької міської ради, дружині та двом дітям Івана Дацка надано трикімнатне помешкання. Отримали нове двокімнатне помешкання і найближчі Руслана Сіксоя. Тут допоміг знаний у Дрогобичі забудовник Олег Дмитрах. Квартира для сім’ї Руслана Сіксоя — його подарунок.

Читайте також: «Привид Києва» постав на Закарпатті