Передплата 2024 «Добрий господар»

«Моя любов! Як я тепер буду без тебе та мами? Як?»

У Сіверському напрямку загинув боєць «Легіону Свободи» Василь Особа

Фото із відкритих джерел
Фото із відкритих джерел

У ніч з суботи на неділю, 6 жовтня, на фронті, на Сіверському напрямку загинув зять Ірини Фаріон — 35-річний воїн Василь Особа. Боєць «Легіону Свободи» захищав Україну у 4-му батальйоні «Сила Свободи» бригади швидкого реагування Національної гвардії України «Рубіж». Старший солдат та мінометник Василь Особа пішов на фронт на початку широкомасштабного вторгнення рф.

Про смерть Василя Особи повідомила в соцмережах його дружина Софія. Для неї це друга жахлива втрата: у липні було вбито її маму, мовознавицю Ірину Фаріон. Від однієї втрати близької людин до іншої не минуло три місяці.

У середовищі ВО «Свободи» «ВЗ» розповіли, що вночі рашисти кинули на позиції українських захисників на Сіверському напрямку смертельні міномети. Ніхто із взводу, де був Василь Особа, не вижив.

«Прокладаємо логістику, аби привезти з передової тіло Василя Особи, похорон буде попередньо в середу-четвер наступного тижня, — каже для „ВЗ“ „свободівець“ Любомир Мельничук. — Василь був прекрасною людиною, дружнім, справжнім. Були з Софійкою гарною парою, де панувало кохання. Ірина Фаріон дуже любила зятя, завжди тепло про нього відгукувалася. Хороший, чуйний, добрий… Був справжнім націоналістом. Переймався за майбутнє України. Був дуже ідейною людиною. Приїжджав на похорон тещі Фаріон та на один суд».

Любомир пригадує, що Василь Особа був у молодіжній тусовці ВО «Свободи». На день народження Степана Бандери, 1 січня, часто приходив на віче з дружиною Софією.

Колись Василь Особа роздавали з тещею Іриною Фаріон партійні газети
Колись Василь Особа роздавали з тещею Іриною Фаріон партійні газети

Пара познайомилася у середовищі «свободівців», їх об'єднала національна ідея. З Софією одружені вісім років. Софія залишилася з двома дітьми — Евою та Дмитриком.

«Моя любов! Як я тепер буду без тебе та мами? Як?», — написала в фейсбуці Софія Особа про смерть коханого чоловіка.

«Ми познайомились у суді, і я Василеві сказала, що він дуже і дуже світлий чоловік, — розповіла журналістка Галина Терещук. — 
Він дуже переживав за дружину і дітей після вбивства Ірини Фаріон».