Передплата 2024 ВЗ

У Литві виявили посилки з військовою формою у потязі із росії

  • 06.10.2024, 15:15
  • 130

З 27 вересня до 2 жовтня співробітники литовської митниці виявили у поштових вагонах, що прямували з калінінграда до москви, чотири партії з різними предметами військового призначення. Зокрема, там були маскувальні сітки і військова форма

Фото прикордонників
Фото прикордонників

2 жовтня на залізничній станції Кібартай у поштовому вагоні пасажирського поїзда калінінград-москва під час огляду виявили та затримали поштову посилку з військовими речами — камуфляжними штаньми.

Вказано, що такі посилки виявляються не вперше. Митники вважають, що вказані камуфляжні штани призначені для збройних сил рф у війні проти України.

Усього затримано 5 одиниць камуфляжних штанів, які належать до одягу, спеціально призначеного для маскування. 1 жовтня схожа партія (з п’ятьма маскувальними сітками) була перехоплена в Кібартай у поїзді, що прямував з калінінграда.

Ще дві партії із сітками для маскування зброї - у тих же поїздах вилучили митники 27−29 вересня.

За словами митників, такі вантажі, призначені для російських сил, що воюють проти України, зазвичай відправляють члени різних громадських організацій, що діють у калінінградській області рф.

Конфісковані товари литовська митниця передає як допомогу Україні.