Передплата 2024 ВЗ

Дрогобицьку солеварню винесли на приватизацію

  • 13.09.2024, 17:30
  • 189

Найдавніше підприємство в Україні - Дрогобицьку солеварн дозволили приватизувати. Фонд держмайна включив підприємство до переліку на приватизацію

Дрогобицька солеварня. Фото: ВЗ
Дрогобицька солеварня. Фото: ВЗ

Про це повідомили на сторінці солеварні у фейсбуці.

«На жаль, підприємство не може самостійно відновлюватись, адже 80% від чистого прибутку сплачує в якості дивідендів, і на ньому не залишається практично жодних коштів для відбудови. Тому важливо знайти ефективні рішення для збереження нашої спадщини», — йдеться в повідомленні.

Керівництво підприємства вважає, що купівля підприємства приватним інвестором, чи передача в обласну чи міську комунальну власність, — це один з ефективних способів збереження та відновлення майна. У такому випадку весь дохід можна скеровувати на розвиток підприємства та залучити кошти зовні.

«Керівництво готове зробити все можливе, щоб виробництво солі тривало. І так, це реально! Ми будемо дбати про те, щоб в умовах приватизації було включено продовження виробництва Дрогобицької солі», — йдеться в повідомленні.

Дрогобицька солеварня — це найстаріше підприємство України, яке почало виробництво в 1390 році і не припиняло своєї діяльності досі. Сіль на заводі виварюють з ропи, яку видобувають у надрах. Після початку бойових дій на сході України це — практично єдине підприємство, яке займається виробництвом солі. Останні роки, крім промислової діяльності, тут також активно розвивали туризм.

Схожі новини