Передплата 2024 «Добрий господар»

«Кактус „Антон“ зацвів втретє, а, може, й вчетверте за цей рік»

Лучанин Віктор вже збився, скільки домашній колючий цього року цвів

Фото з особистого архіву лучанина Віктора
Фото з особистого архіву лучанина Віктора

У лучанина Віктора домашній кактус зʼявився після… крадіжки. Звісно, то умовний злочин, та й злочином це не назвеш. Про те, що від великого кактуса забрали малюка, власниця знала. Існує прикмета, що «крадені» рослини краще ростуть, аніж ті, що попросив. То ж всі погодилися на те, що в хаті оселився «крадений» колюшник.

У догляді він не вибагливий. Раз на місяць (якщо згадає) господар його підливає, а той йому віддячує за (не)турботу — цвіте щороку. Та 2024-тий видався аномальний: кактус цвів щонайменше тричі за сезон.

«Я збився з ліку. Зазвичай, кактус цвіте один раз на рік. Випускає пагінець, розпускає велику красиву рожеву квітку. Щоправда, вона швидко вʼяне. Цвіте не більше, як добу. Так було всі попередні 6 років, а цього сезону кактус цвіт три рази, а, може й чотири, — розповідає Віктор. — Я його жартома спочатку називав Леонідом, Тарасом, а тепер він Антон. Імʼя міняю з появою нової квітки».

За час життя на підвіконні в Луцьку кактус і сам «обріс» малютками. То ж хто наважиться поцупити до хати анормально квітучого пустельного колючого?