Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Привіт із 90-х: на Львівщині у дружини безвісти зниклого військового намагаються відібрати орендовані озера

Жінка вже звернулася до правоохоронців

Фото авторки
Фото авторки

Пані Олександра — із села Бір-Кунинський, що у Добросинсько-Магерівській громаді на Жовківщині.

Її чоловік, Василь Кордоба — військовий, який безвісти зник під час виконання бойового завдання під Бахмутом 5 грудня 2023 року.
До цього він понад 20 років займався риборозведенням, орендуючи для цього два озера у громаді.

Згідно із договором, який дійсний ще кілька років, у користуванні чоловіка також 25 метрів прибережної смуги та греблі.
Наразі господарство доглядає дружина військового.

«Кілька днів тому біля озер, які орендує мій чоловік, невідомі встановили камери спостереження. Чоловіки, які встановлювали камери, замовника не назвали. Однак я написала заяву у поліцію і зроблю усе, аби зберегти господарство.

З документами чоловік лад навів, вони наразі у чоловікового юриста. Хоч договір оренди укладений із районною адміністрацією, а ці землі та озера кілька років тому передали у власність громади, він дійсний. Як пояснили нам у Львівській ОВА, поки ніхто не може зобовʼязати нас переукладати його із сільською радою чи анулювати його, бо умови ми виконуємо: доглядаємо та справно платимо податки", — пояснила пані Олександра.

Коли ми разом із дружиною військового їхали на озера у той день, як там помітили невідомих, що встановлювали камери — вона якраз викликала поліцію.

Однак поки приїхали правоохоронці - чоловіки втекли. Відтак ми не змогли ні з ким поспілкуватися.

Пані Олександра написала заяву про те, що на їхній орендованій території невідомі встановили камери спостереження. Тепер поліція займається цією справою.

Пізніше жінка уже телефоном розповіла, що камери поки не зняли. Та вона постійно на звʼязку із правоохоронцями і має намір розібратися із цією ситуацією.

Схожі новини