Передплата 2024 «Добрий господар»

Візьміть на Великодній сніданок родини переселенців!

З такою соціальною ініціативою виступили і активісти Української академії лідерства

Візьміть на Великодній сніданок родини переселенців!
Візьміть на Великодній сніданок родини переселенців!

Перша леді Львова Катерина Кіт-Садова закликала львів'ян розділити із вимушеними переселенцями світле Воскресіння Христове і взяти на традиційний Великодній сніданок (24 квітня) родини, які через війну не можуть святкувати вдома — на сході чи півдні України. З такою соціальною ініціативою виступили і активісти Української академії лідерства.

«24 квітня Львів наповниться атмосферою Великодня. Чимало людей зі всієї України проведуть свято тут, далеко від рідних осель. Саме час поділитися родинними традиціями та святковим теплом, відчути домашній Великодній затишок. Організовуємо у Львові проєкт „Великдень як вдома“, — заявляють представники академії лідерства. — Запрошуємо містян прийняти до свого Великоднього столу переселенців, а гостей міста завітати до домівок львів’ян. Щоб долучитися, заповніть форму. Вона спільна для гостей та тих, хто їх приймає».

Як пояснила Катерина Кіт-Садова, цього року через війну ми по-іншому будемо сприймати свято, проживати його таємницю і суть.

«У Львові мешкає багато вимушено переселених українців, — каже пані Катерина. — Хтось мешкає у родинах львів'ян, хтось — у прихистках. Закликаю запросити переселенців до себе до дому на сніданок. Можна придумати їм програму проведення святкової неділі, чи Поливаного понеділка. Це залежатиме від нашої сили і вміння бути разом, ділитися традиціями».

«Очікуємо, що наша ініціатива не лише зігріє серця людей, що вимушено залишили свої домівки, а й подарує справжній домашній затишок у колі близьких та нових знайомих», — прокоментував ініціативу ментор Української академії лідерства Микола Пісенко.

Фото умовне з сайту pexels

Читайте також: Зворушлива історія про патріотизм, або Що малюють українські діти

Схожі новини