Передплата 2024 ВЗ

«Паска — це не про їжу, а про наші традиції»

«Солодка фея» Олександра Юрченко зі своїми помічницями напекла для захисників великодніх смаколиків

Олександра Юрченко. Фото Олександри Юрченко
Олександра Юрченко. Фото Олександри Юрченко

Олександра Юрченко з позивним «Солодка фея» уже третій рік поспіль до Великодня готує не лише «солодкі патрони», а й паски для наших захисників. Одна пані про випічку «Солодкі феї» якось сказала: «Дім приїхав на фронт». І ця фраза стала для пані Олександри своєрідним кредо: нехай дім приїде на фронт, а не фронт приїде у твій дім.

— Паска — це не про їжу, — розповіла жур­налістці «ВЗ» «Солодка фея». — Це про наші традиції, цінності, духовність… росіяни хо­чуть стерти Україну з лиця землі, щоби знищити нашу націю з її цінностями і тра­диціями. Тому для мене напекти захисни­кам на свято — дуже важливо. І коли цього року я озвучила своїй команді, що хочу пе­редати пасочки, мені волонтери сказали: «Печіть „патрони“. Бо пасок напечуть і так дуже багато». Тому я цьогоріч зробила так: спекла 12 гарних пасок — бо є 12 апостолів. І напекла багато солодких «патронів» — ци­трусових кексів, які мають смак пасок.

Пані Олександра каже, що багато пасок напекла для відправлення і її мама — Надія Василик, а також професорка Львівської політехніки Ольга Мних. До цієї велико­дньої акції долучилися волонтери зі села Якторова, що у Золочівському районі.

Схожі новини