Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Відомі номінанти на Орден Святого Пантелеймона

  • 24.05.2024, 09:20
  • 447

У Львові оголосили кандидатів на нагородження Орденом Святого Пантелеймона

Фото пресслужби Львівської обласної ради
Фото пресслужби Львівської обласної ради

Захід з нагоди оголошення кандидатів від Львівщини на нагородження Орденом Святого Пантелеймона відбувся 23 травня у Будинку воїна.

Розглянувши майже двадцять кандидатур, регіональна рада «Ордену святого Пантелеймона» у Львівській області обрала двох фіналістів.

Ними стали командир мінометного взводу мінометної батареї, доцент кафедри психіатрії та психотерапії Львівського національного медичного університету Імені Данила Галицького, кандидат медичних наук Олег Фітькало та начальник клініки анестезіології, реанімації, інтенсивної терапії та детоксикації Військово-медичного клінічного медичного центру Західного регіону, полковник Юрій Скуратівський.

«Це стало для мене несподіванкою. Про цю номінацію повідомили мені пацієнти. Дякую за довіру, хоча я переконаний що є люди кращі та ефективніші у своїй професії за мене. Я горджуся тим, що я українець і що я народився в Україні», — зазначив Олег Фітькало.

«У професії я майже 40 років. Батьківщина, честь і любов — тепер я набагато більше розумію, яке значення мають ці поняття в Україні. Старатимуся не засмутити вас у цьому поданні», — наголосив Юрій Скуратівський.

Участь у заході взяли бойові медики, волонтери, духовенство, влада, благодійники та члени регіональної ради «Орден святого Пантелеймона». Привітали номінантів голова Поважної ради «Орден святого Пантелеймона», Міністр охорони здоров’я України у 2007—2010 роках Василь Князевич, Міністерка освіти і науки України у 2016−2019 роках Лілія Гриневич, представники обласної влади.

«Дуже символічно що захід відбувається у День Героїв. І що ми зібралися у Будинку воїна. Бо тут є дух героїзму, дух воїнства. Дуже важливо, що герої є серед нас. Це медична спільнота, медична родина, яка дуже активно долучається до лікування, діагностики, допомоги нашим воїнам і цивільним», — зазначив голова Регіональної ради «Орден святого Пантелеймона» у Львівській області, в.о. генерального директора Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Олег Дуда.

Від Львівської обласної ради медичну спільноту привітав і вручив почесні відзнаки в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«Сьогодні в Україні - День Героїв. Під час війни українські рятувальники, медики, поліцейські, енергетики також часто є нашими героями. У цей складний для держави час люди багатьох професій мають особливу нагоду проявити свою мужність, відвагу і героїзм. Українські лікарі одинадцятий рік рятують життя у бронежилетах та лікарських халатах, в операційних і на полі бою. Вони щодня пліч-о-пліч із нашими захисниками, щодня ризикують своїм життям. Маю за честь подякувати військовим та цивільним лікарям, вони роблять величезний вклад у нашу боротьбу та нашу майбутню перемогу», — сказав Юрій Холод.

Наприкінці заходу для військових медиків заспівав гурт «Піккардійська терція».

Схожі новини