Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Синівська вдячність…

У Східниці за кошти з обласного бюджету побудували дорогу до приватного відпочинкового комплексу, який частково належить батькові Максима Козицького

Скріншот з відео
Скріншот з відео

Громадський діяч Святослав Літинський звернувся із заявою до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) щодо будівництва нової дороги у Східниці, яка веде до приватного відпочинково-оздоровчого комплексу, що належить компанії «Нормаз плаза».

На будівництво цієї доро­ги було витрачено з обласного бюджету 23 млн 133 тисячі грн. Це попри те, що на Львівщині діють обмеження на не першо­чергові видатки під час війни…

Компанія «Нормаз плаза» має трьох співвласників. Зо­крема, 50% володіє компанія «Вест Енерджі». Засновник і ке­рівник цієї компанії - батько го­лови ЛОВА Максима Козицько­го, Зіновій Козицький.

Святослав Літинський також звертався з заявою до НАБУ про злочин при побудові доро­ги у Східниці. НАБУ не відкри­ло кримінального проваджен­ня та й відповіді не надало. Тоді громадський активіст звернув­ся до суду із скаргою, аби суд змусив НАБУ таки виконати свою роботу і внести відомос­ті до реєстру досудових розслі­дувань. Тоді Солом’янський ра­йонний суд міста Києва відкрив провадження у справі…

А ось яку відповідь надісла­ли з НАЗК Святославу Літин­ському: «Національне агент­ство з питань запобігання корупції розглянуло вашу зая­ву від 22.05.2024 р та повідо­мляє, що відповідно до п.6 ч.1 ст.11 Закону України „Про за­побігання корупції“ розпоча­то моніторинг та контроль за виконанням головою Львів­ської обласної державної адмі­ністрації Козицьким М.З. актів законодавства з питань запо­бігання та врегулювання кон­флікту інтересів».

Ось таку відповідь з НАЗК отримав громадський активіст Святослав Літинський.
Ось таку відповідь з НАЗК отримав громадський активіст Святослав Літинський.

У коментарі для «ВЗ» Свя­тослав Літинський зауважив: «У НАЗК оголосили перевірку… Протягом 30 днів мала би бути нова відповідь».

— Попри те, що батько го­лови ЛОВА Зіновій Козиць­кій неодноразово з’являвся у рейтингах найбагатших укра­їнців, він не проти, аби дорогу до приватного готелю, частка якого належить йому, побуду­вали за кошти обласного бю­джету. Чи не потрапляють такі факти під статтю «зловживан­ня владою»? — запитую у Свя­тослава.

— Копійка до копійки… Ось і багатий. Ми з сусідами (нас більше десяти людей) вклали 600 тисяч грн і побудували до­рогу на дачній ділянці за власні кошти. Дорога не асфальтова­на, а з пісковику… А він (Зіно­вій Козицький. — Авт.), мабуть, звернувся до сина, і син «порі­шав»… — іронізує Святослав Літинський.

Схожі новини