Передплата 2024 «Добра кухня»

Як правильно готувати сочевицю, і чому її варто додати у свій раціон

  • 17.08.2021, 20:30
  • 3 886

Сочевицею можна замінити квасолю і приготувати борщ або суп із нею. А ще варто спробувати сочевицю замість гречки з маслом на гарнір, і тоді ваш обід або вечеря матимуть новий цікавий смак

Сочевиця буває різних видів: червоного, жовтого, зеленого, коричневого і навіть чорного.

Однак знайомство з цим продуктом варто розпочати із приготування зеленої сочевиці.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 200 г сочевиці
  • 1−2 зірочки бадьяну
  • 20 г вершкового масла (або 1 ст. л. оливкової олії)
  • сіль

КРОК 1

Для того, щоб приготувати сочевицю, на одну частину зерен візьміть три частини води. Викладіть сочевицю в каструлю і залийте водою. Додайте сіль і поставте на великий вогонь.

КРОК 2

Додайте 1−2 зірочки бадьяну. Це важливо: сочевиця з анісом чудово поєднуються на молекулярному рівні. Якщо ви не любите аніс, то можете додати спеції на свій розсуд: лавровий листок, часник, стебла петрушки, запашний перець. У будь-якому випадку, це зробить сочевицю смачнішою.

КРОК 3

Коли вода закипить, треба зменшити вогонь до середнього рівня і варити її до готовності приблизно 20−25 хвилин. Як дізнатися готовність? Куштуйте. Якщо сочевиця м'яка, то вона готова.

КРОК 4

Відкиньте сочевицю на друшляк, а тоді назад в каструлю, додайте вершкове масло — воно підсилює смак абсолютно всіх продуктів на світі.

Ароматний гарнір готовий.

Корисні властивості сочевиці

До складу сочевиці входять амінокислоти, які допомагають тілу виробляти гормон щастя серотонін, тому її й корисно їсти час від часу.

Тож при регулярному вживанні ви матимете стабільно хороший настрій та міцні нерви.

Сочевиця добре регулює роботу сальних залоз.

У результаті на жирній шкірі зменшується кількість прищів і чорних цяток. А на сухій — розгладжуються зморшки і світлішають пігментні плями.

Ця бобова культура — справжня знахідка для вегетаріанців. І чудово заміна м’яса. Адже аж третина ваги сочевиці — це легкозасвоюваний білок.

Водночас вона містить лише 2% жирів і вуглеводів, тому входить до переліку продуктів багатьох дієт.

Сочевиця корисна для чоловіків, бо покращує циркуляцію крові в паховій ділянці. Отже, вона є профілактикою простатиту і його ускладнень.

Звісно ж, традиційного лікування в уролога вона не замінить, втім може добре його доповнити і пришвидшити одужання.

У 100 грамах сочевиці міститься 90% добової норми фолієвої кислоти. Саме тому страви з неї дуже корисні для вагітних.

Фолієва кислота -необхідний елемент для жінок, які виношують дитину. Адже вона забезпечує нормальний розвиток нервової і серцево-судинної системи плоду.

Читайте також: Як підтримати струнку фігуру без дієт: поради фахівців

Схожі новини