Вершковий соус з хроном та яблуками до святкового м’яса
Традиційно на Великдень до м’яса подають натертий хрін та соуси на основі нього. Приготуйте простий соус з хроном та яблуками. Краще використати яблука червоних сортів, готуючи їх, не відходьте від плити, щоб яблука не підгоріли
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/530935/khrin.jpg)
2 яблука, 50 мл води, 1 ст. ложка цукру, 20 мл соку лимона, 30 мл вершків 30%, 3 ст. ложки натертого хрону, ½ ч. ложки солі.
Яблука почистити, нарізати кубиками. Хрін почистити, натерти. У сотейник з товстим дном покласти яблука, додати цукор, лимонний сік, сіль та воду. Перемішати, поставити на маленький вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою й тушкувати, щоб яблука повністю розварилися, 8−12 хв. Зняти кришку і, якщо рідина ще залишилася, виварити її, тушкуючи на малому вогні, помішуючи. Зняти з вогню, додати вершки й збити яблука до однорідності за допомогою блендера. Додати хрін і вимішати. Подавати соус теплим або охолодженим.