Передплата 2025 ВЗ

Вершковий соус з хроном та яблуками до святкового м’яса

Традиційно на Великдень до м’яса по­дають натертий хрін та соуси на основі нього. Приготуйте простий соус з хроном та яблуками. Краще використати яблука червоних сортів, готуючи їх, не відходьте від плити, щоб яблука не підгоріли

Вершковий соус з хроном
Вершковий соус з хроном

2 яблука, 50 мл води, 1 ст. ложка цукру, 20 мл соку лимона, 30 мл верш­ків 30%, 3 ст. ложки натертого хрону, ½ ч. ложки солі.

Яблука почистити, нарізати кубиками. Хрін почистити, натерти. У сотейник з тов­стим дном покласти яблука, додати цукор, лимонний сік, сіль та воду. Перемішати, поставити на маленький вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою й тушкувати, щоб яблу­ка повністю розварилися, 8−12 хв. Зняти кришку і, якщо рідина ще залишилася, ви­варити її, тушкуючи на малому вогні, по­мішуючи. Зняти з вогню, додати вершки й збити яблука до однорідності за допо­могою блендера. Додати хрін і вимішати. Подавати соус теплим або охолодженим.