Сирна паска з духовки: ніжна, ароматна, великодня
Ця випічка — ідеальне поєднання пухкого дріжджового тіста і ніжного кисломолочного сиру. Сирна паска виходить злегка волога, запашна, з солодкими родзинками чи журавлиною, а ще — не потребує довгого замішування. Така пасочка стане окрасою великоднього кошика і потішить родину теплом домашнього смаку
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/530924/sirna-paska.jpg)
450 г борошна, 15 г пресованих дріжджів, 150 г цукру, дрібка солі, 5 г ванільного цукру, 130 мл молока, 3 жовтки, 50 г вершкового масла, 150 г кисломолочного сиру, 80 г родзинок/журавлини/цукатів.
Опара. Розтерти дріжджі з 1 ст. ложкою цукру, додати тепле молоко, 4 ст. ложки просіяного борошна із загальної маси, перемішати, накрити харчовою плівкою, поставити у тепле місце на 15 хв. Коли опара виросте, дріжджі активізуються, додати жовтки, цукор, ванільний цукор, дрібку солі, кисломолочний сир, розтоплене вершкове масло і перемішати, можна збити масу блендером, щоб була однорідною. Додати поетапно просіяне борошно і замісити м’яке тісто, яке трішки прилипатиме до рук. Тісто довго місити не потрібно. Далі тісто розтягнути на пласт і висипати на нього пропарені родзинки/журавлину, зібрати його у кульку, перекласти у ємність, змащену маслом, накрити і поставити у тепле місце на 1,5 год.
Коли тісто підійде, формувати паски, якщо тісто прилипатиме до рук, можна змастити їх олією, накрити рушником, поставити у тепле місце, щоб пасочки підійшли до верху форми. Випікати у розігрітій до 170°С духовці близько 40 хв, коли верх добре підрум'яниться, накрити паски фольгою і випікати до готовності. Готовність перевірити зубочисткою. На охололі паски нанести глазур, прикрасити.