Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Як підтримати струнку фігуру без дієт: поради фахівців

  • 29.04.2021, 20:30
  • 2 624

Дієта - це не кращий спосіб підтримки форми, впевнені експерти

Фахівці назвали три правила, які допоможуть залишатися стрункими, не дотримуючись певної дієти.

Про це пише thehealthjournals.com.

Вживайте пісний білок з кожним прийомом їжі

Пісний білок зберігає відчуття ситості. Більшість людей відмовляються від дієти, бо вони голодні і незадоволені своєю їжею, але додавання білка допоможе довше залишатися ситим. Білок також забезпечує стабільний запас енергії.

Для цього підійдуть тріска, тунець, яйця, нежирна яловичина, куряча грудка або котлетки з індички. З рослинних білків можна спробувати тофу, сочевицю, кіноа і боби.

Додавайте 2−3 жмені овочів до кожного прийому їжі

Клітковина допомагає нам відчувати ситість. Варто теж згадати, що овочі — джерело вітамінів і мінералів.

Вітаміни, які містяться в рослинній їжі, зберігають нашу молодість, запобігають хворобам і покращують загальний стан здоров'я. Оскільки вони низькокалорійні і багаті поживними речовинами, вони ідеально підходять для підтримки стрункості без голодування.

Припиняйте їсти задовго до насичення

Нашому шлунку потрібно не менше 20 хвилин, щоб надіслати в мозок сигнал про те, що ми ситі. Якщо ви їсте швидко, і на їжу ви витрачаєте менше 20 хвилин, ви можете не відчути ситість відразу. А через 20 хвилин виявиться, що ви з'їли набагато більше, ніж було потрібно вашому організму. Тому не поспішайте, жуйте повільно, робіть паузи. Або ж припиняйте їсти ще до того, як відчуєте ситість.

Читайте також: Напої, які допомагають схуднути

Схожі новини