Крафіни — стильна альтернатива традиційній пасці
Цікаве поєднання круасанів і мафінів. В останні роки ця випічка стала дуже популярною, що навіть замінила традиційні паски. Крафіни часто подають з медом, сиропом, варенням або свіжими фруктами, щоб підкреслити смак і додати ще більше аромату. Можна покрити їх шоколадним соусом із горішками замість глазурі
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/530925/krafin.jpg)
Для опари: 4 ст. ложки борошна, 7 г сухих дріжджів, 2 ст. ложки цукру, 230 мл молока.
Для тіста: 50 г вершкового масла, 2 яйця, 500 г борошна, 150 г цукру.
Для начинки: 200 г кураги, 200 г сушеної журавлини, 20 г цедри апельсина, 100 мл коньяку, 50 г вершкового масла, 20 г какао-порошку.
Для сиропу: 16 г ванільного цукру, 20 мл води.
Для опари в глибоку тарілку насипати борошно, сухі дріжджі, цукор і розмішати. Налити тепле молоко і перемішати вінчиком до однорідної маси. Накрити харчовою плівкою і залишити у теплому місці на 1 год. Потім додати в опару цукор, розтоплене вершкове масло, яйця і перемішати. Всипати просіяне борошно у два етапи, щоразу розмішуючи лопаткою. Тісто виходить рідке і трохи липке.
Робочу поверхню змастити олією і вимішувати тісто 15−20 хв, періодично змащуючи олією. Тісто має бути однорідним, м’яким й еластичним. Перекласти тісто у миску, накрити харчовою плівкою і залишити на 2 год підходити.
Журавлину і курагу промити, нарізати шматочками. Покласти сухофрукти у різні банки, додати цедру, влити по 50 мл коньяку і перемішати. Накрити кришками і поставити у холодильник на 1 добу.
Тісто викласти на стільницю, посипану борошном, і розділити його на 4 частини. Кожну частину трохи присипати борошном і розкачати завтовшки 3−5 мм. Змастити розтопленим вершковим маслом, посипати какао і настояними сухофруктами. Обережно скачати тісто у рулет і розрізати його вздовж на 2 частини, але не до кінця. Одну частину загорнути розрізом всередину, а другу розрізом назовні. Форму для паски застелити пергаментом і викласти в неї тісто. Таким чином зробити всі вироби (можна з різними начинками) і покласти їх у форми. Залишити підходити на 40−50 хв.
Випікати крафіни за температури 160°C близько 1 год. Обережно вийняти з форми і дати їм охолонути. Для сиропу у сотейник висипати ванільний цукор, додати воду і поставити на невеликий вогонь, щоб закипіло. Проварити, помішуючи, 1 хв і гарячим сиропом змастити крафіни.