Передплата 2024 «Добрий господар»

Корисні солодощі: підбірка рецептів

  • 10.08.2021, 20:30
  • 4 925

Усі люблять поласувати солодлщами, однак часом такі смаколики шкодять фігурі. Тому ми підготували для вас підбірку корисних рецептів

Бананове морозиво

Фото умовне
Фото умовне

Інгредієнти:

  • банан — 3 шт.;
  • лимонний сік — 1 ч. л.;
  • чорний шоколад — 50 г;
  • мед — 1 ч. л.;
  • кориця — 1 ч. л.;
  • волоські горіхи — 1 ст. л.;
  • шоколадний соус — 1 ст. л.

Приготування:

Почистіть банани, поріжте їх на шматки і заморозьте.

Збийте в потужному блендері банани та лимонний сік.

Розтопіть шоколад на слабкому вогні.

Зніміть із вогню і додайте меду і кориці.

Полийте бананове морозиво шоколадним соусом і посипте колотими горішками.

Десерти, корисні солодощі, бананове морозиво

Десерти, корисні солодощі, бананове морозиво

Цукерки із сухофруктів

Фото умовне
Фото умовне

Інгредієнти:

  • курага — 100 г;
  • в'ялений інжир — 100 г;
  • апельсиновий сік чи ром — 1 склянка;
  • волоські горіхи — 100 г;
  • мед — 1 ст. л.;
  • кокосова стружка — 100 г.

Приготування:

Курагу та інжир замочіть на 40 хвилин у ромі або апельсиновому соці.

Волоські горіхи обсмажте на сухій сковороді, охолодіть і подрібніть.

Інжир і курагу просушіть і дрібно наріжте.

Змішайте подрібнені сухофрукти, горіхи та мед.

Сформуйте кульки, покрийте їх кокосовою стружкою, охолодіть.

Заморожений апельсиновий йогурт

Фото умовне
Фото умовне

Інгредієнти:

  • класичний йогурт (без наповнювачів) — ½ склянки;
  • апельсиновий сік — ½ склянки;
  • ванільний екстракт — ½ ч. л.;
  • лимонний сік — 1 ч. л.;
  • мед — 2 ст. л.

Приготування:

Змішайте йогурт, апельсиновий сік, ванільний екстракт, лимонний сік і мед.

Перелийте суміш у формочки для морозива (можна вставити порційні палички).

Поставте в морозильну камеру на кілька годин.

Перед подачею вийміть морозиво з холодильника і дайте йому розтанути протягом 10−15 хвилин.

Фруктовий коктейль

Фото умовне
Фото умовне

Інгредієнти:

  • фрукти (ківі, банан, апельсин, ананас…) — 150 г;
  • ягоди (полуниця, чорниця, малина…) — 150 г;
  • мінеральна вода — 500 мл;
  • мед — 1 ч. л.;
  • м'ята — 20 листочків;
  • лимон — 2−3 дольки.

Приготування:

Змішайте улюблені фрукти та ягоди з льодом і газованою водою.

Додайте в напій мед.

Запечені яблука

Фото умовне
Фото умовне

Інгредієнти:

  • яблука — 4 шт.;
  • фруктове пюре — 100 г;
  • абрикосовий сік — ½ склянки;
  • волоські горіхи — 100 г.

Приготування:

Видаліть серцевину яблук.

Відріжте маленький шматочок серцевини і покладіть на місце, щоб «закрити» низ.

Заповніть серцевини яблук фруктовим пюре та горіхами.

Покладіть яблука на деко для випікання, налийте абрикосовий сік навколо яблук.

Випікайте, не накриваючи, при 180˚С приблизно 35−45 хвилин, поки яблука не розм'якнуть.

Подавайте зі збитими вершками або морозивом.

Панакота

Фото умовне
Фото умовне

Інгредієнти:

  • ванільний знежирений йогурт — 500 г;
  • мед — 2 ст. л.;
  • ванілін — ½ ч. л.;
  • желатин — 3 ч. л.;
  • свіжі або морожені ягоди (фрукти) — 1 склянка;
  • цукрова пудра — 2 ст. л.;
  • вода — 1 ст. л.

Приготування:

Охолодіть чотири формочки по 250 г.

У середній мисці змішайте йогурт, мед і ванілін.

У маленькій ємності розведіть желатин водою і збийте виделкою. Дайте охолонути.

Змішайте невелику частину йогуртової суміші з желатином, потім добре збийте.

Розкладіть у формочки. Закрийте кришкою і дайте охолонути протягом трьох годин.

У маленькій каструлі змішайте ягоди, цукрову пудру та воду.

Готуйте ягідну сальсу протягом 2−3 хвилин, помішуючи, поки ягоди не розм'якнуть. Дайте охолонути.

Занурьте формочки з готовою панакотою на пару секунд у гарячу воду. Перекладіть в тарілки. Додайте сальсу.

Ягідно-молочне желе

Фото умовне
Фото умовне

Інгредієнти:

  • пастеризоване молоко — 2 склянки;
  • свіжа або зморожена малина (полуниця, чорниця) — ½ склянки;
  • цукрова пудра — ¼ склянки;
  • малиновий джем — 2 ст. л.;
  • кип'ячена вода — 2 ст. л.;
  • желатин — 2 ст. л.;
  • свіжі ягоди для подачі.

Приготування:

У маленькій мисці змішайте молоко, ягоди, цукор і джем.

Поставте на малий вогонь і помішуйте до повного з'єднання.

Процідіть суміш через сито і видаліть насіння. Дайте охолонути.

У маленькій ємності добре збийте виделкою воду і желатин до однорідної маси.

Влийте желатин у молочну суміш і розмішайте. Дайте суміші охолонути пів години.

Коли рідина по краях почне застигати, збийте суміш міксером і розкладіть у стаканчики для подачі.

Почекайте, поки застигне, і подавайте зі свіжими ягодами.

Шоколадно-кавовий фондан

Фото умовне
Фото умовне

Інгредієнти:

  • борошно — 1 склянка;
  • пекарський порошок — 1 ч. л.;
  • сіль — ½ ч. л.;
  • цукор -165 г;
  • какао — 25 г;
  • молоко — ½ склянки;
  • вершкове масло — 80 г;
  • тростинний цукор — ½ склянки;
  • свіжоприготовлена міцна кава — 250 мл.

Приготування:

Прогрійте духовку до 190 °C (170 °С при конвекції).

Змастіть жиром чотири формочки по 300 мл і поставте їх на деко.

Ретельно перемішайте просіяне борошно з пекарським порошком, сіль, цукор, половину какао. Додайте молоко і вершкове масло.

Розподіліть суміш по формах.

Останнє какао змішайте з коричневим цукром та кавою у невеликій мисці до повного розчинення цукру.

Полийте цією сумішшю тісто у формах.

Відразу ж поставте в духовку і випікайте протягом 20 хвилин.

Готові фондани підійдуть і затвердіють зверху.

Подавайте одразу, можна з кулькою морозива або сорбету.

Фруктово-сирні кульки

Фото умовне
Фото умовне

Інгредієнти:

  • кислий сир — 100 г;
  • курага — 100 г;
  • родзинки — за смаком;
  • мед — 1 ч. л.;
  • кокосова стружка — 2 ст. л.

Приготування:

Родзинки та курагу залийте окропом. Після того як вони розм'якнуть, висушіть їх паперовим рушником.

Потім змішайте їх у блендері разом із сиром та медом.

Вологими руками зробіть невеликі кульки і покрийте їх кокосовою стружкою.

Кекс із чорносливом

Фото умовне
Фото умовне

Інгредієнти:

  • кефір нежирний — ½ склянки;
  • вода — ½ склянки;
  • яблучний сік — 1−2 склянки;
  • вівсяні пластівці — 2 склянки;
  • чорнослив — 200 г;
  • волоські горіхи — 50 г;
  • рослинна олія — 2 ст. л .;
  • розпушувач — 2 ч. л.;
  • яйця — 2 шт.;
  • дрібка солі.

Приготування:

Склянку вівсянки залийте окропом та дайте набухнути.

Другу склянку вівсянки мелемо до борошна. Замішуємо вівсяне борошно і вівсянку із п. 1.

Додаємо кефір, яйця, дрібку солі та розпушувач.

Чорнослив замочуємо в яблуневому соку, а потім дрібно нарізаємо, горіхи подрібнюємо.

Додаємо в тісто чорнослив, горіхи та олію.

Форму для випікання присипаємо борошном, викладаємо туди тісто та випікаємо кекс у розігрітій до 175 °C духовці 30 хвилин.

Читайте також: Яке тісто найкорисніше для фігури

Схожі новини