Корисні солодощі: підбірка рецептів
- 10.08.2021, 20:30
- 6 621
Усі люблять поласувати солодлщами, однак часом такі смаколики шкодять фігурі. Тому ми підготували для вас підбірку корисних рецептів
Бананове морозиво
Інгредієнти:
- банан — 3 шт.;
- лимонний сік — 1 ч. л.;
- чорний шоколад — 50 г;
- мед — 1 ч. л.;
- кориця — 1 ч. л.;
- волоські горіхи — 1 ст. л.;
- шоколадний соус — 1 ст. л.
Приготування:
Почистіть банани, поріжте їх на шматки і заморозьте.
Збийте в потужному блендері банани та лимонний сік.
Розтопіть шоколад на слабкому вогні.
Зніміть із вогню і додайте меду і кориці.
Полийте бананове морозиво шоколадним соусом і посипте колотими горішками.
Десерти, корисні солодощі, бананове морозиво
Десерти, корисні солодощі, бананове морозиво
Цукерки із сухофруктів
Інгредієнти:
- курага — 100 г;
- в'ялений інжир — 100 г;
- апельсиновий сік чи ром — 1 склянка;
- волоські горіхи — 100 г;
- мед — 1 ст. л.;
- кокосова стружка — 100 г.
Приготування:
Курагу та інжир замочіть на 40 хвилин у ромі або апельсиновому соці.
Волоські горіхи обсмажте на сухій сковороді, охолодіть і подрібніть.
Інжир і курагу просушіть і дрібно наріжте.
Змішайте подрібнені сухофрукти, горіхи та мед.
Сформуйте кульки, покрийте їх кокосовою стружкою, охолодіть.
Заморожений апельсиновий йогурт
Інгредієнти:
- класичний йогурт (без наповнювачів) — ½ склянки;
- апельсиновий сік — ½ склянки;
- ванільний екстракт — ½ ч. л.;
- лимонний сік — 1 ч. л.;
- мед — 2 ст. л.
Приготування:
Змішайте йогурт, апельсиновий сік, ванільний екстракт, лимонний сік і мед.
Перелийте суміш у формочки для морозива (можна вставити порційні палички).
Поставте в морозильну камеру на кілька годин.
Перед подачею вийміть морозиво з холодильника і дайте йому розтанути протягом 10−15 хвилин.
Фруктовий коктейль
Інгредієнти:
- фрукти (ківі, банан, апельсин, ананас…) — 150 г;
- ягоди (полуниця, чорниця, малина…) — 150 г;
- мінеральна вода — 500 мл;
- мед — 1 ч. л.;
- м'ята — 20 листочків;
- лимон — 2−3 дольки.
Приготування:
Змішайте улюблені фрукти та ягоди з льодом і газованою водою.
Додайте в напій мед.
Запечені яблука
Інгредієнти:
- яблука — 4 шт.;
- фруктове пюре — 100 г;
- абрикосовий сік — ½ склянки;
- волоські горіхи — 100 г.
Приготування:
Видаліть серцевину яблук.
Відріжте маленький шматочок серцевини і покладіть на місце, щоб «закрити» низ.
Заповніть серцевини яблук фруктовим пюре та горіхами.
Покладіть яблука на деко для випікання, налийте абрикосовий сік навколо яблук.
Випікайте, не накриваючи, при 180˚С приблизно 35−45 хвилин, поки яблука не розм'якнуть.
Подавайте зі збитими вершками або морозивом.
Панакота
Інгредієнти:
- ванільний знежирений йогурт — 500 г;
- мед — 2 ст. л.;
- ванілін — ½ ч. л.;
- желатин — 3 ч. л.;
- свіжі або морожені ягоди (фрукти) — 1 склянка;
- цукрова пудра — 2 ст. л.;
- вода — 1 ст. л.
Приготування:
Охолодіть чотири формочки по 250 г.
У середній мисці змішайте йогурт, мед і ванілін.
У маленькій ємності розведіть желатин водою і збийте виделкою. Дайте охолонути.
Змішайте невелику частину йогуртової суміші з желатином, потім добре збийте.
Розкладіть у формочки. Закрийте кришкою і дайте охолонути протягом трьох годин.
У маленькій каструлі змішайте ягоди, цукрову пудру та воду.
Готуйте ягідну сальсу протягом 2−3 хвилин, помішуючи, поки ягоди не розм'якнуть. Дайте охолонути.
Занурьте формочки з готовою панакотою на пару секунд у гарячу воду. Перекладіть в тарілки. Додайте сальсу.
Ягідно-молочне желе
/wz.lviv.ua/images/news/2021/08/165771.jpg)
Інгредієнти:
- пастеризоване молоко — 2 склянки;
- свіжа або зморожена малина (полуниця, чорниця) — ½ склянки;
- цукрова пудра — ¼ склянки;
- малиновий джем — 2 ст. л.;
- кип'ячена вода — 2 ст. л.;
- желатин — 2 ст. л.;
- свіжі ягоди для подачі.
Приготування:
У маленькій мисці змішайте молоко, ягоди, цукор і джем.
Поставте на малий вогонь і помішуйте до повного з'єднання.
Процідіть суміш через сито і видаліть насіння. Дайте охолонути.
У маленькій ємності добре збийте виделкою воду і желатин до однорідної маси.
Влийте желатин у молочну суміш і розмішайте. Дайте суміші охолонути пів години.
Коли рідина по краях почне застигати, збийте суміш міксером і розкладіть у стаканчики для подачі.
Почекайте, поки застигне, і подавайте зі свіжими ягодами.
Шоколадно-кавовий фондан
Інгредієнти:
- борошно — 1 склянка;
- пекарський порошок — 1 ч. л.;
- сіль — ½ ч. л.;
- цукор -165 г;
- какао — 25 г;
- молоко — ½ склянки;
- вершкове масло — 80 г;
- тростинний цукор — ½ склянки;
- свіжоприготовлена міцна кава — 250 мл.
Приготування:
Прогрійте духовку до 190 °C (170 °С при конвекції).
Змастіть жиром чотири формочки по 300 мл і поставте їх на деко.
Ретельно перемішайте просіяне борошно з пекарським порошком, сіль, цукор, половину какао. Додайте молоко і вершкове масло.
Розподіліть суміш по формах.
Останнє какао змішайте з коричневим цукром та кавою у невеликій мисці до повного розчинення цукру.
Полийте цією сумішшю тісто у формах.
Відразу ж поставте в духовку і випікайте протягом 20 хвилин.
Готові фондани підійдуть і затвердіють зверху.
Подавайте одразу, можна з кулькою морозива або сорбету.
Фруктово-сирні кульки
Інгредієнти:
- кислий сир — 100 г;
- курага — 100 г;
- родзинки — за смаком;
- мед — 1 ч. л.;
- кокосова стружка — 2 ст. л.
Приготування:
Родзинки та курагу залийте окропом. Після того як вони розм'якнуть, висушіть їх паперовим рушником.
Потім змішайте їх у блендері разом із сиром та медом.
Вологими руками зробіть невеликі кульки і покрийте їх кокосовою стружкою.
Кекс із чорносливом
Інгредієнти:
- кефір нежирний — ½ склянки;
- вода — ½ склянки;
- яблучний сік — 1−2 склянки;
- вівсяні пластівці — 2 склянки;
- чорнослив — 200 г;
- волоські горіхи — 50 г;
- рослинна олія — 2 ст. л .;
- розпушувач — 2 ч. л.;
- яйця — 2 шт.;
- дрібка солі.
Приготування:
Склянку вівсянки залийте окропом та дайте набухнути.
Другу склянку вівсянки мелемо до борошна. Замішуємо вівсяне борошно і вівсянку із п. 1.
Додаємо кефір, яйця, дрібку солі та розпушувач.
Чорнослив замочуємо в яблуневому соку, а потім дрібно нарізаємо, горіхи подрібнюємо.
Додаємо в тісто чорнослив, горіхи та олію.
Форму для випікання присипаємо борошном, викладаємо туди тісто та випікаємо кекс у розігрітій до 175 °C духовці 30 хвилин.
Читайте також: Яке тісто найкорисніше для фігури