Передплата 2024 ВЗ

Яке тісто найкорисніше для фігури

  • 15.06.2021, 20:30
  • 1 412

Як відомо, випічка та солодощі - засіб №1 проти стресу. Однак, захоплюватися ними, особливо не варто, оскільки вони можуть спровокувати зайву вагу. Тим не менш, дієтологи назвали тісто, яке завдає найменше шкоди фігурі

Дієтологи стверджують, що найбільш некорисним є дріжджове тісто. Дріжджі, потрапляючи у шлунок, розпочинають там боротьбу з природною мікрофлорою. Це може призвести до розвитку дисбактеріозу.

Пісочне тісто — не дуже пухке, але дуже калорійне. Позаяк навіть пісочне тісто домашнього приготування не слід споживати щодня.

Листкове тісто, на думку дієтологів, начинене домашнім сиром, курагою, картоплею і капустою не може сильно вплинути на фігуру, а ось заварний або масляний крем сприяє зайвій вазі.

Випічка із заварного тіста з шоколадним кремом добре підходить для святкових випадків, але не для щоденного підвечірку.

Основа бісквітного тіста — борошно, яйця, цукор. Бісквіти добре засвоюються, не залишають відчуття важкості у шлунку, а вміст жиру у них є досить низьким. Легка, поживна, відносно здорова випічка, яка не протипоказана навіть тим, хто піклується про фігуру.

Найбільш безпечний і дієтичний вид випічки, у якому міститься тільки рослинна олія, борошно та вода. Як не дивно, на основі такого тіста готують не лише пиріжки, а й досить вишукані десерти: яблучний і вишневий штруделі.

Читайте також: 20 хвилин і готово: швидка піца на сметані