Передплата 2024 «Добрий господар»

Українські військові візьмуть участь у навчаннях НАТО

  • 06.05.2021, 16:35
  • 496

Українські військові візьмуть участь в окремих заходах під час багатонаціональних навчань Defender Europe 21 (Захисник Європи-21)

Навчання розпочалися з десантування американських військових та артилерійських стрільб високоточними боєприпасами під час тренування «Fires Shock» (Вогньовий удар) в Естонії.

Про це під час телефонного брифінгу повідомив полковник Даніель Міллер, командувач 41 бригади польової артилерії армії США, передає «Укрінформ».

Про участь у навчаннях України та інших партнерів американський командир розповів, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, чи враховує сценарій навчань нещодавні події із нарощуванням російських військ на кордонах України, та чи передбачається відпрацювання оборонної взаємодії з американськими підрозділами збройних сил «прифронтових» країн — України, Польщі та держав Балтії.

«У межах заходів кампанії „Вогньовий удар“, однією з її центральних подій є навчання під назвою Dynamic Front (Динамічний фронт), які цього року будуть проводитися як частина навчань Defender на полігоні Графенвер (Grafenwoehr, Німеччина — ред.). В рамках Dynamic Front, ми використаємо бойову потужність 1800 учасників від 16 країн НАТО з усієї Європи, одна з яких включає участь України в цьому тренуванні. Всі учасники зосередять увагу на взаємосумісності та здатності працювати як єдина бойова артилерійська сила», — зазначив американський військовий.

Читайте також: Назвали важливу перепону вступу України до НАТО

Схожі новини