Передплата 2024 ВЗ

США скасували розміщення ракетних есмінців у Чорному морі, - Reuters

  • 15.04.2021, 10:15
  • 720

Засоби масової інформації з посиланням на турецькі дипломатичні джерела повідомляють, що Сполучені Штати скасували заплановане на цьому тижні розміщення двох військових кораблів у Чорному морі

Про це повідомляють видання Reuters.

Турецькі дипломатичні джерела заявили, що проходження першого корабля через Босфор, запланованого на середу, не відбулося.

За даними джерел, входження американських кораблів було скасовано, оскільки Анкара не поінформована про інші дати перебування есмінців у Чорному морі.

З боку США поки немає офіційного підтвердження ні запланованих розгортань, ні їх скасування, хоча Вашингтон зобов'язаний повідомити Анкару щонайменше за 15 днів до того, як відправити військові кораблі через протоки Босфор і Дарданелли.

Умови договору дозволяють іноземним військовим кораблям залишатися в Чорному морі 21 день.

Читайте також: Під час телефонної розмови з Путіним, Байден вимагав припинити російську агресію в Україні

Нагадаємо, в акваторію Середземного моря 11 квітня увійшли американські ракетні есмінці «Donald Cook» («Дональд Кук») і «Roosevelt» («Рузвельт»).

Президент США Джо Байден у телефонній розмові з президентом Р Ф Володимиром Путіним закликав його знизити напруженість на кордоні України, де Москва концентрує військові сили.

Заступник глави МЗС Росії Сергєй Рябков, коментуючи у вівторок направлення американських військових кораблів у Чорне море, заявив, що США краще «триматися подалі» від Криму «для їх же блага».

Схожі новини