Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вік не перешкода! Олімпійський вогонь у Японії нестиме 118-річна жінка

  • 05.03.2021, 19:15
  • 736

Кейн Танака, яка пережила рак і дві глобальні пандемії, стане факелоносцем на цьогорічній Олімпіаді у Японії

Про це повідомляє CNN.

Факел принесуть до містечка Шіме у префектурі Фукуока, де проживає старенька.

Родичі Кане Танаки везтимуть її на інвалідному візку приблизно 100 метрів. Водночас жінка рішуче налаштована пройти останні метри дистанції на своїх ногах, аби передати вогонь наступному учаснику естафети.

«Чудово, що вона досягла цього віку й усе ще може вести активний спосіб життя. Ми хочемо, щоб інші люди це бачили й надихалися, а не думали, що вік є перешкодою», — сказав 60-річний онук довгожительки Ейдзі Танака.

Кане не виконує жодних спеціальних тренувань для участі в естафеті, але вона дуже втішена, що може долучитися до заходу, розповів онук. Водночас він зазначив, що участь його бабусі в заході залежатиме від її здоров'я та погодних умов.

Читайте також: Шахова Олімпіада: без скандалів не обійшлося

Кане Танака стане найстаршою людиною, яка тримала Олімпійський вогонь.

Раніше найстаршими факелоносцями були бразилійка Аїда Геманке — їй було 106 років, коли вона тримала вогонь на Олімпіаді в Ріо у 2016 році, а також 101-річний Олександр Каптаренко, який тримав вогонь на Олімпіаді-2014 у Сочі.

Літні Олімпійські ігри в Токіо мали відбутися ще у 2020 році, але тоді через пандемію коронавірусу змагання перенесли на рік. Тепер літня Олімпіада повинна відбутися в Токіо у липні-серпні 2021 року.

Схожі новини