Передплата 2024 ВЗ

Ізраїль попередив Францію про можливі теракти під час Олімпіади

  • 26.07.2024, 11:15
  • 275

Голова Міністерства закордонних справ Ізраїля у листі до колеги з Франції Стефана Сежурне повідомив, що під час проведення Олімпіади існує загроза теракту, який хоче влаштувати влада Ірану

Фото: Associated Press
Фото: Associated Press

Про це пише видання Le Figaro.

Йдеться про потенційні загрози «терористичних нападів» на спортсменів і туристів з підтримуваних Іраном боку груп під час Олімпійських ігор у Парижі.

«Дехто прагне зашкодити святковості цієї радісної події. На цей час у нас є оцінки потенційних загроз з боку іранських терористичних груп та інших терористичних організацій, спрямованих на здійснення терактів проти членів ізраїльської делегації та ізраїльських туристів під час Олімпійських ігор», — написав Кац у листі.

Франція запровадила розширену систему безпеки, щоб гарантувати безпеку літніх Олімпійських ігор з 26 липня по 11 серпня. Усі ізраїльські спортсмени, які візьмуть участь в Олімпійських іграх 2024 року, які офіційно розпочнуться в п’ятницю, отримають цілодобову особисту охорону, яку забезпечить елітна французька поліція, як усередині Олімпійського селища, так і коли вони залишатимуть комплекс, розташований на півночі Парижа.

Схожі новини