Передплата 2024 ВЗ

«Шахтар» потренувався у «країні Висхідного сонця»

І зібрав в Японії кошти на допомогу українцям, які постраждали від війни

Фото: "Шахтар"
Фото: "Шахтар"

Перед різдвяними канікулами футболісти донецького «Шахтаря» 18 грудня зіграли товариський благодійний матч з японським клубом «Авіспа Фукуока». Це перша українська команда, яка виступила у цій країні.

У присутності понад 30 тисяч глядачів поєдинок відбувся на Японському національному стадіоні у Токіо. Видовищна гра завершилася з рахунком 2:2 (2:1). В українській команді відзначилися Данило Сікан, Мар’ян Швед (обидва — вихованці львівського футболу). У другому таймі наставник «Шахтаря» повністю змінив склад.

Очікується, що під час цього матчу від квитків і реклами зберуть не менше двох мільйонів доларів на підтримку постраждалих від війни українців. У серпні цього року «Шахтар» зіграв благодійний матч з англійським «Тотенхемом», під час якого вдалося зібрати для потреб України 505 тисяч фунтів стерлінгів (в еквіваленті - 22 мільйони гривень).

До Японії підопічні Маріно Пушича вирушили наступного дня після того, як зіграли останній матч групового етапу Ліги чемпіонів із «Порту». У польоті наші спортсмени провели 20 годин (з проміжними зупинками на дозаправлення у Тбілісі і Астані). Країна Висхідного сонця дуже тепло зустріла гостей з України. Донецьку команду вітали представники влади, українські біженці, воїни ЗСУ, які лікуються в Японії, а також представники фан-клубу «Шахтаря». Наші спортсмени побували на цікавих екскурсіях, поспілкувалися з місцевими жителями і українською діаспорою. Перед самим матчем його учасників привітали прем'єр-міністр Японії, глава зовнішньополітичного відомства. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто поліг у боях за Україну.

Схожі новини