Передплата 2024 ВЗ

«Обійдеться цей хор без моєї скромної персони»...

Скільки депутатів Львівської міськради прийдуть на першу репетицію новоствореного хору?

У четвер, 4 березня, у сесійній залі Львівської міської ради відбудеться перша репетиція депутатського хору. З ініціативою створення такої «хорової капели» виступив голова Львівської ОТГ Андрій Садовий.

Ідея мера спричинила се­ред львів’ян бурю емоцій. Є чимало критики, мовляв, містяни обирали владу не для розваг і співів у сесійній залі, а для ухвалення важливих для ОТГ рішень. «Краще би дороги відремонтували чи нові обіцяні парковки спорудили! А де сміттєпереробний завод?» — обурю­ються дописувачі соцмереж.

Як стало відомо «ВЗ» із дже­рел у міській раді, у хорі співа­тимуть переважно депутати від фракції «Самопомочі», і то не всі… Один з депутатів від «Само­помочі» на правах анонімності сказав «ВЗ»: «Хор — це прекрас­но, але у мене у cекретаріаті ради багато робочих справ. Обі­йдеться цей хор без моєї скром­ної персони».

Як розповіла «ВЗ» прессе­кретар голови Львівської ОТГ Христина Процак, наразі неві­домо, скільки депутатів увійдуть у склад хору. «Листи із запро­шенням розіслали усім, а хто прийде на першу репетицію і в подальшому погодиться там по­стійно співати, побачимо», — ска­зала Христина.

Диригентом співаків із де­путатськими мандатами буде керівник хорової капели «Дуда­рик» Дмитро Кацал. Депутатів навчать співати державний гімн, пісню «Боже великий, єдиний», гімни ОУН і УСС, а також «За­повіт» Шевченка. Пан Кацал обіцяє, що за рік депутати ста­нуть справжніми хористами…

Схожі новини