Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Майже 750 автентичних пам’яток: у центрі Львова відкрилася унікальна експозиція

  • 21.12.2020, 17:50
  • 660

Виставка складається із символічних ключів від міста, королівських грамот, продукція монетного двору, стародруки, ювелірні вироби

Унікальна експозиція Музею історії Львова відкрилася сьогодні, 21 грудня, на правах відділу Львівського історичного музею за адресою Площа Ринок, 4. Разом з очільниками області та міста участь у відкритті експозиції взяла голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, передає пресслужба ЛОР.

«Мала приємність сьогодні відвідати та оглянути експонати Музею історії Львова у «Чорній кам’яниці». Історію міста презентують майже 750 автентичних пам’яток з 30-ти фондових збірок Львівського історичного музею. Тут і символічні ключі від міста, і королівські грамоти, продукція монетного двору, стародруки, ювелірні вироби.

Львів — стародавнє унікальне місто, розташоване на перетині релігій і культур, які сформували його неповторний образ.
Дуже вболіваю, щоб подібні експозиції з’явилися у кожному містечку Львівщини.

Обов’язково відвідайте музей і пориньте в історію рідного міста", — зазначила Ірина Гримак.

Як кажуть організатори, «Музей історії Львова» представить відвідувачу артефакти в єдиному просторі, умовно розділеному на три рівні та 11 тематичних блоки. На стінах вздовж сходів представлено хронологію Львова. Візуальний ряд експозиції доповнюють світлини, виконані в більшому форматі з оригіналів, що зберігаються в фондах.

Для кожного тематичного розділу створено спеціальні мультимедійні кіоски, які містять додаткові відомості про окремі експонати, їх деталізовані описи, фотографії, карти.

Схожі новини