Передплата 2024 «Добра кухня»

У Білорусі опозиційне видання позбавили статусу ЗМІ

  • 04.12.2020, 08:35
  • 473

Суддя Економічного суду Мінська позбавив білоруське видання TUT.BY статусу ЗМІ

Про це повідомляє сайт TUT.BY.

Суд розглядав справу за позовом Міністерства інформації.

«Мінінформ Білорусі вважає, що „недостовірна інформація“ в матеріалах, за які винесені попередження, може зашкодити державним інтересам. TUT. BY вказав, що саме позбавлення статусу ЗМІ обмежує право громадян на доступ до достовірної інформації», — повідомляє TUT.BY.

Читайте також: Білоруська чемпіонка світу виступила проти Лукашенка: її виключили зі збірної

Представник Мінінформу звинуватив видання у завищені в низці матеріалів сум виплат працівникам Комітету держконтролю і заявив, що видання таким чином масово дезінформує населення про порядок розподілу і витрачання бюджетних коштів, а публікація не відповідає дійсності, дискредитує діяльність держорганів в наявних суспільно-політичних умовах і завдає шкоди державним інтересам.

Суд також розглянув заяву громадянки Марини Киселевич, яка просила визнати її третьою особою у справі, стверджуючи, що позбавлення TUT. BY статусу ЗМІ зашкодить її інтересам щодо отримання достовірної інформації. На прохання громадянки суд відреагував відмовою.

Керівництво видання планує оскаржити рішення суду.

«Рішення суду не стало для нас несподіванкою. Ми будемо оскаржувати його», — сказала гендиректор TUT. BY Людмила Чекина.

Схожі новини