Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Білоруська чемпіонка світу виступила проти Лукашенка: її виключили зі збірної

  • 21.11.2020, 18:15
  • 906

Чемпіонку світу з фрістайлу Олександру Романовську виключили з національної збірної Білорусі. Вона виступила проти самопроголошеного президента Олександра Лукашенка

Романовська та тренер білоруської збірної з фрістайлу Микола Козеко підтримали протести в країні. Спортсменка виступила за перерахунок голосів на президентських виборах і підписала відкритий лист проти політичних репресій, повідомляє sportrbc.ru.

«Складно змовчати, заплющити очі на те, що відбувається, тому навіть не роздумувала. Наслідки, звичайно, були передбачувані. Але це та ситуація, в якій потрібно показувати людські якості. Так, мене фактично виключили зі збірної через те, що відкрито підтримала протести. Але зараз я ні про що не шкодую, тому що чиста совість завжди важливіша», — сказала Романовська.

«Основний удар припав на нас двох. Тренера ще не прибрали, але йому вже надіслали листа про те, що він повинен повернути отримані стипендії за рік або навіть більше», — додала спортсменка.

Читайте також: У Білорусі хочуть позбавляти громадянства за «шкоду державі»

Романовська є чемпіонкою світу 2019 року, дворазовою чемпіонкою зимової Універсіади-2019 і багаторазовою переможницею етапів Кубка світу.

Схожі новини