Передплата 2024 «Добра кухня»

Влада катастрофічно не встигає за розвитком ситуації з пандемією, - Порошенко

  • 04.12.2020, 09:42
  • 483

У той час, коли країни світу вже планують вакцинацію для громадян, в уряді не спромоглися запровадити масове тестування, застрахувати лікарів та забезпечити лікарні киснем

Про це заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у Рівному. Порошенко нагадав, що «ЄС» розробила і запропонувала урядовцям свій антиковідний план, однак влада вважає за краще зробити локдаун.

«Ми вкотре запропонували безкоштовне масове тестування, ми маємо локалізувати тих, хто потребує самоізоляції, — це робиться в усьому світі, і не потрібно запроваджувати локдаун. Решта людей може здійснювати повноцінну економічну діяльність, будуть збережені робочі місця, зарплати, доходи малого і середнього бізнесу, буде збережена економіка, будуть доходи до центрального і місцевих бюджетів, а зараз для нас це буде дуже актуально», — наголошує Порошенко.

«У нас все ще залишається надія, що хоча б цю нашу пропозицію уряд почує і нарешті почне реалізовувати», — сподівається п’ятий Президент.

«Коли для протидії пандемії найголовнішим було масове поширення медичних масок — вони продали маски за кордон. Коли нам потрібні були тести — вони обдурили, що привезли 10 млн. тестів, які виявилися мильною бульбашкою, тестів не було взагалі. Коли для порятунку людей головним було забезпечення лікарень киснем — вони визнали в Офісі президента України, що просто не подумали про це, дев`ять місяців вони про це не думали, а люди платять таку ціну», — обурився Порошенко.

«Зараз доходить до вакцинації, зокрема сьогодні почалися щеплення у Великій Британії, через 10 днів вони почнуться в Канаді.

«Зелена влада» навіть про це не думає. У 2021 році вони запровадили в бюджеті кошти на вакцини на 4 млн. доз. А решта сорок мільйонів українців мають помирати? Тому що їм треба збільшити видатки на прокуратуру, на ДБР, на силовиків для того, щоб переслідувати опозицію, забравши кошти у місцевого самоврядування", — зауважує Петро Порошенко.

П’ятий Президент наголосив, що Фонд Порошенка буде продовжувати роботу там, де буде потрібна допомога.

«Влада за дев’ять місяців не може закупити нічого для забезпечення хворих киснем, ми за перші три тижні спільно з нашими партнерами — долучилась родина Луценків — купили 12 кисневих концентраторів, чотири з яких першими поїхали в Рівненську область. Хочу наголосити, що це лише початок», — говорить Порошенко.

Однак благодійники і волонтери не можуть замінити державу — наголошує лідер партії.

«Вся надія, коли там зелені дилетанти, лягає на професійне, компетентне, проукраїнське, патріотичне місцеве самоврядування», — резюмує Петро Порошенко.

Схожі новини