Передплата 2024 «Добрий господар»

«Єдине, де в законопроєкті згадується слово „заборона“ — це стосовно рпц»

  • 23.07.2024, 13:13
  • 212

Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав депутатів проголосувати у другому читанні законопроєкт 8371 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій».

Які ще аргументи потрібні? — Порошенко вимагає з трибуни проголосувати закон про заборону російської церкви в Україні

Як відомо, законопроєкт має на меті унеможливити діяльність в Україні релігійних організацій, керівний центр (управління) яких знаходиться за межами України в державі, яка здійснює збройну агресію проти України.

Порошенко під час виступу нагадав одну із заяв московського патріарха кіріла, який з перших днів підтримує збройну агресію росії і благословляє окупантів на вбивство українців.

«Когда россии противостоит весь англо-саксонский и западный мир, следует усилить поддержку российских военнослужащих, которые находятся на передовой, и каждый церковный приход рпц должен помогать тем, кто на линии огня. Ищите возможности, собирайте деньги, посылки, по возможности сами поезжайте». Я вибачаюсь за російську мову, але це дослівна цитата псевдопатріарха, генерала фсб гундяєва, який закликає вбивати українців", — сказав Порошенко.

«Які ще аргументи потрібні цьому залу, цій президії для того, щоб врешті-решт поставити і проголосувати церковний закон? Що заважає нам, парламенту країни, яка вже одинадцятий рік стікає кров’ю, півтора року тримати законодавчу ініціативу українського уряду, не нашу — наша була краща, блокуючи сьогодні розгляд цього питання? Це буде промовисте голосування і кожен українець зможе побачити політику «хто син його по духу, а хто по духу сучий син», — констатував п’ятий президент.

Порошенко також спростував тези російської пропаганди про те, що нібито проти заборони московської церкви виступають західні союзники. «Це фейки, які розганяють за гроші москви фсб, „сук православних“, Деркачів, нібито стверджуючи, що американці проти. Подивіться, будь ласка, виступ Майка Джонсона, який каже, що рпц — це удар в серце України. Хочу нагадати, що Томос, який я як Президент України мав честь отримати з рук Вселенського Патріарха, — одним з перших мене привітав Президент Сполучених Штатів Трамп. І не треба брехати — весь світ сьогодні разом з нами, з Україною», — переконаний Порошенко.

«Нагадаю: єдине, де в законопроєкті згадується слово „заборона“ — це стосовно рпц. А от як росія забороняє, подивіться на останній храм ПЦУ, який знищений росією в Євпаторії. Подивіться на резолюцію Парламентської Асамблеї Ради Європи, яка визнає офіційно рпц інструментом російського впливу, пропаганди, який не має нічого спільного зі свободою віросповідання. А український філіал має визначитися: або він з Богом і Україною, або він з сатаною і росією. Вибір за ними. Вибір за вами», — звернувся Порошенко до депутатів.

Схожі новини