Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сандерс покинув президентські перегони: головним супротивником Трампа став Байден

  • 08.04.2020, 19:55
  • 728

Сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс вийшов з перегонів за висунення кандидатом у президенти Сполучених Штатів Америки від Демократичної партії

Про це повідомляє hromadske із посиланням на CNN.

Так, Сандерс вже оголосив своїм співробітникам про завершення президентської кампанії.

Таким чином, на виборах президента 2020 року від демократів висуватиметься лише колишній віцепрезидент Джо Байден.

Раніше свою передвиборчу кампанію завершила конгресвумен від штату Гаваї Тульсі Ґабард.

Читайте також: «Що вам втрачати?». Трамп радить приймати ліки від COVID-19, які можуть вбити, — ЗМІ

З лютого по червень 2020 року в кожному американському штаті, а також на деяких заморських територіях США (де, втім, не проходить голосування за президента), відбудуться свого роду «мінівибори» кандидатів для участі у виборах у листопаді 2020 року.

Залежно від населення кожен штат має певну кількість делегатів, які беруть участь у з’їздах партій після згаданих «мінівиборів» — як правило, в липні. Кількість делегатів, які підтримують того чи іншого кандидата, залежить від відсотка голосів, які той набрав. Голосування відбувається за округами, тому найбільша кількість голосів не завжди гарантує перемогу у відсотковому співвідношенні.

«Мінівибори» в штатах проходять у двох форматах — це праймериз і кокуси. Під час праймериз американці відмічають у бюлетенях ім’я їхнього фаворита і кидають його в урну. Під час кокусів кожен виборець у штаті приходить до певного місця — це може бути церква, школа чи навіть урядова будівля — і публічно виголошує свою підтримку тому чи іншому кандидату.

Схожі новини