Передплата 2024 ВЗ

Влада Туркменістану заборонила ЗМІ писати про коронавірус

  • 31.03.2020, 19:55
  • 773

Цивільна поліція може затримати людей, які носять медичні маски або говорять про коронавірус COVID-19 на вулиці

У Туркменістані влада заборонила використовувати слово «коронавірус» державним ЗМІ та Міністерству охорони здоров’я, яке розповсюджує інформаційні брошури в лікарнях, школах та на підприємствах, повідомляє ГЛАВКОМ.

Про це 31 березня повідомила Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» (RSF).

За даними місцевих журналістів, цивільна поліція може затримати людей, які носять медичні маски або говорять про коронавірус COVID-19 на вулиці.

У RSF заявили, що відповідними діями Туркменістан наражає на небезпеку своїх громадян та підсилює авторитаризм. «Туркменська влада виправдала свою репутацію, застосувавши цей екстремальний метод для викорінення всієї інформації про коронавірус», — сказала керівниця департаменту Східної Європи та Центральної Азії RSF Жанна Кавельє.

Читайте також: Більше шкоди, ніж користі: ВООЗ не рекомендує носити маски здоровим людям

Туркменістан посідає останнє місце в рейтингу Всесвітньої свободи преси RSF за 2019 рік. Країна є однією з найбільш закритих у світі. Уряд Туркменістану контролює всі вітчизняні ЗМІ та продовжує посилювати переслідування тих, хто передає інформацію медіа, які працюють у вигнанні.

До слова, раніше у Туркменістані чиновників віком від 40 років зобов’язали стати сивими. Таким чином держслужбовці повинні стати схожими на президента країни Гурбангули Бердимухамедова, який почав з’являтися на публіці з сивиною із серпня 2018 року.

З першого лютого чиновникам, працівникам шкіл і лікарень заборонено підфарбовувати волосся. Тим, у кого зберігся природний колір волосся, потрібно підфарбувати їх у сивину.

Схожі новини