Передплата 2024 ВЗ

Більше шкоди, ніж користі: ВООЗ не рекомендує носити маски здоровим людям

  • 31.03.2020, 12:15
  • 3 720

Медичні маски потрібно тільки у випадку зараження коронавірусом або під час контакту з хворим

Про це заявив виконавчий директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Майкл Райан, інформує «Четверта студія» з посиланням на ІА «Центр новин».

За його словами, маски передусім повинні носити інфіковані люди або медперсонал, що контактує із зараженими. Тим паче, неправильне носіння масок може навіть нашкодити людині.

«Немає конкретних доказів того, що масове носіння масок населенням має якісь потенційні переваги. Насправді, є деякі свідоцтва про зворотну дію при неправильному використанні маски», — зазначив Райан.

Читайте також: «Без агресивних дій у всіх країнах мільйони можуть померти», — ВООЗ

Епідеміолог ВООЗ з інфекційних захворювань доктор Марія Ван Керкхове додала, що маски повинні використовувати люди, які найбільше цього потребують, зокрема — медичний персонал.

«У суспільстві ми не рекомендуємо використовувати маски, якщо ви самі не хворі, а також у якості заходів для запобігання подальшого інфікування від вас, якщо ви захворіли», — сказала Ван Керкхове.

Вона додала, що пріоритет використання медичних масок повинен віддаватися інфікованим людей, які перебувають вдома, а також тим, хто за ними доглядає.

Схожі новини