Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На заваді ковіду — міцний імунітет

Найпростіший засіб для підвищення імунітету — во­лоські горіхи, в яких містить­ся безліч корисних речовин

Засіб для підвищення імунітету – во­лоські горіхи
Засіб для підвищення імунітету – во­лоські горіхи

Як відомо, набагато легше запобігти захворюванню, ніж потім довго і наполегливо лікуватися. Особливо в осінню пору, коли панують всілякі застуди, грипи і підступний ковід — щодня засоби масової інформації повідомляють про збільшення кількості хворих з таким діагнозом. Щоб уникнути захворювання, радимо скористатися такими, легкими у приготуванні, народними засобами, ефективність яких доведено на практиці.

Найпростіший засіб для підвищення імунітету — во­лоські горіхи, в яких містить­ся безліч корисних речовин. Треба просто з'їдати по 5−6 волоських горіхів щодня. Також можна вико­ристовувати листя цих горіхів для приготування напою. Взяти його дві столові ложки і залити 0,5 л окропу. Залишити на ніч у термосі і пити по ¼ склянки щодня.

Ще в народній медицині для підняття імунітету широко вико­ристовуються журавлина і відва­ри різних трав. Потрібно: півкіло журавлини, пара зелених яблук і склянка ядер волоського горіха, півсклянки води і півкіло цукру. Яблука потрібно нарізати кубика­ми (чистити від шкірки не треба), потім додати всі інші інгредієнти і довести на повільному вогні до ки­піння. Отриману суміш розкласти у скляні банки і приймати вранці і ввечері по 1 столовій ложці.

Хорошим народним засобом підвищення імунітету є так званий вітамінний компот. Для нього по­трібні трави — м’ята, меліса, іван-чай, квіти каштана і ягоди — журав­лина, чорна смородина, вишня та інші. На літр окропу візьміть 5 сто­лових ложок трав, заваріть і дайте настоятися дві години. Ягоди зва­рити у двох літрах води. Отримані відвари змішати в рівних пропо­рціях. Пити такий компот потрібно кожен день, по 0,5 літра.

Якщо у вас на підвіконні росте алое, можна приготувати такий засіб для підвищення імунітету: 100 г соку алое, 300 г меду, 500 г подрібнених волоських горіхів, склянку горілки і сік 4 лимонів змі­шати і залишити на добу в темно­му місці. Приймати 3 рази в день по 1 столовій ложці за півгодини до їди.

Є ще один цікавий народний метод підвищення імунітету — ві­тамінна ванна. Для її приготу­вання потрібні листя, сухі плоди або гілочки малини, смородини, обліпихи, брусниці, шипшини, горобини. Можна взяти кілька компонентів, тих, що під рукою, в рівних кількостях, залити окро­пом, довести до кипіння і настою­вати 5−10 хвилин. Відвар додати у ванну. Можна влити у ванну ще кілька крапель олії евкаліпта і ке­дра. Приймати ванну потрібно 10−15 хвилин. За допомогою цієї процедури можна не тільки підви­щити імунітет, а й заспокоїти го­ловний біль, полегшити дихання при застуді і зняти ломоту в тілі. Сподіваємось, ці засоби допомо­жуть вам не боятися застуд і раді­ти будь-якій погоді за вікном.

Олена Плиска.

Схожі новини