Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мають право йти додому: примусова обсервація туристів є незаконною

  • 30.03.2020, 12:35
  • 935

Українські правоохоронці не мають права примусово відправляти туристів, які прилетіли в країну, на обсервацію через коронавірус

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Як розповів адвокат Ростислав Кравець, у законодавстві немає чітко прописаних норм, які зобов'язують два тижні бути примусово на карантині. Режим надзвичайного стану, який міг стати основою для цього, не запроваджено.

«Питання карантину і обсервації державою не врегульоване. Тому у випадку з нашими громадянами, які повернулися з-за кордону, влада намагається викручуватися й зобов'язати їх добровільно підписувати документи на таку ізоляцію», — сказав адвокат, а також додав, що за великого бажання в суді і цей документ можна оскаржити.

Читайте також: Українці, що прилетіли з В'єтнаму, відмовляються пройти обсервацію. Залучили поліцію (відео)

Саме тому туристи, які прилетіли в Україну з Катару, Балі, В'єтнаму та інших країн де-факто мали повне право спокійно вийти з аеропорту й вирушити додому.

«Вчора було багато відео, де туристи з В'єтнаму та інших країн проривалися через поліцію. Виходячи із законодавства, вони нічого й не порушили. Все це свідчить про те, що держава мала вжити відповідних заходів, щоб цьому запобігти», — наголосив Кравець.

Схожі новини