Передплата 2024 «Добра кухня»

У Барселоні хочуть зменшити потік туристів

  • 22.07.2024, 19:45
  • 218

У Барселоні підвищать податок для пасажирів круїзних лайнерів, щоб зменшити потік туристів

Фото ілюстративне із сайту Укрінформ
Фото ілюстративне із сайту Укрінформ

У Барселоні підвищать податок для пасажирів круїзних лайнерів, якщо вони приїхали у місто менше ніж на 12 годин. Так там хочуть боротися із надмірним туризмом.

Про це заявив мер Барселони Хауме Колбоні.

Зараз туристи, які зупиняються у Барселоні під час круїзу, платять 7 євро на день. Колбоні не пояснив, на скільки податок підвищать, однак каже, що «суттєво».

"Якщо під час круїзу туристи зупиняються менше ніж на 12 годин, у Барселоні стає тісно, а громадський простір використовують без жодної користі для міста. Ми хочемо мати туризм, який поважатиме нас", — розповів мер Барселони.

Колбоні вважає, що саме за податки від туристів мають оплачуватися деякі місцеві проєкти, такі як встановлення кондиціонерів у школах. Однак цю ідею ще потрібно узгодити з урядом.

В Іспанії активно борються з надмірним туризмом. У червні Барселона заборонила короткострокову оренду квартир для туристів через стрімке зростання вартості житла для місцевих. Із минулого року на пляжах Майорки активісти розмістили знакиНа Майорці активісти почепили фейкові таблички англійською, щоб відвадити туристів від пляжів, які попереджають англійською мовою, що нібито «пляж закрито». Водночас там є уточнення каталонською — «небезпеки немає, пляж відкритий».

Схожі новини