Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Негайно оплатіть рахунок цих ідіотів»

Італійські туристи втекли з ресторації в Албанії. Розплатитися «забули»… У справу втрутилася прем'єр-міністерка Джорджа Мелоні

Мальовниче місто Берат засноване кілька тисячоліть тому. Цьогоріч Албанію як туристичну країну відкрили для себе італійці. Фото Reuters.
Мальовниче місто Берат засноване кілька тисячоліть тому. Цьогоріч Албанію як туристичну країну відкрили для себе італійці. Фото Reuters.

Прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні доручила італійській амбасаді в Албанії сплатити за рахунком у ресторації, який «забули» оплатити четверо італійців. Раніше ЗМІ Італії поширили відео, на якому видно, як ці туристи, «зекономивши» аж 80 євро, втекли із закладу в Бераті.

Джорджа Мелоні, що перебувала в Албанії у нетривалій відпустці, обговорила неадекватну поведінку чотирьох італійських туристів зі своїм албанським колегою, прем'єр-міністром Еді Рама. В інтерв'ю італійському виданню La Stampa Рама процитував Мелоні. За його словами, дізнавшись про інцидент у Бераті, пані Джорджа звернулася до італійського посла в Албанії з такими словами: «Негайно оплатіть за рахунком тих ідіотів. Італія не повинна втрачати повагу за кордоном».

У Італії дорого. Тож італійці «рвонули» в Албанію

Як пишуть італійські ЗМІ, цього року Албанія дуже популярна серед італійців як напрямок літнього відпочинку. Це стало наслідком, зокрема, жадібності готельєрів Італії, які, прагнучи компенсувати збитки під час ковідної пандемії, неабияк підняли ціни…

Італійці дуже швидко зрозуміли, що на албанському узбережжі Адріатичного й Іонічного морів можна відпочити не гірше, ніж у Ріміні чи на курортах Калабрії, Сардинії чи Сицилії. До того ж в Албанії (стародавній Ілірії), також багатій на культурну спадщину, можна відпочити у кілька разів дешевше, ніж на Апеннінах…

Про рішення Джорджі Мелоні оплатити рахунок «тих ідіотів» повідомила італійська амбасада в Тирані. «Італійці поважають правила й оплачують рахунки, — заявило посольство. — Сподіваємося, таких трафунків більше не буде».

Схожі новини