Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Китай побоюється другої хвилі епідемії коронавірусу

  • 29.03.2020, 18:53
  • 1 135

Влада Китаю заявляє, що фактично зупинила поширення коронавірусної інфекції, але побоюється другої хвилі COVID-19.

Число нових випадків зараження в Китаї в останні дні обчислюється десятками, і більшість, за даними влади, припадає на іноземців та тих, що заразилися від цих людей. На піку епідемії в Китаї щодня фіксувалися тисячі нових випадків зараження, пише Радіо Свобода.

Як повідомляє агентство «Сіньхуа», лише близько трьох тисяч людей у Китаї далі лікуються від коронавірусної інфекції. Понад 70 тисяч уже одужали, 3300 померли. За останню добу в країні зафіксовано три смерті від COVID-19.

Кілька днів тому США та Італія обігнали Китай за загальною кількістю інфікованих, близька до цього Іспанія. За кількістю померлих Китай також поки на третьому місці.

Влада країни вважає, що тепер у зоні ризику опинився Пекін — через ризик «завезення» хвороби іноземцями. Кілька днів тому Китай оголосив про закриття свого кордону для громадян інших країн. Ті іноземці, які постійно живуть у Китаї, повідомляють про зростання ксенофобних настроїв щодо них, пише The Guardian.

Читайте також: Вчені з'ясували справжнє походження коронавірусу

У місті Ухань, який був центром епідемії, поступово пом’якшуються карантинні заходи. Уже відновлено авіасполучення між Уханем і кількома містами країни. У місті запрацювало метро. Наступного тижня, як очікується, людям дозволять без обмежень залишати свої будинки, а з 8 квітня — і вільний в'їзд і виїзд із міста.

Західні ЗМІ і деякі фахівці ставлять під сумнів офіційну статистику китайської влади про кількість заражених і померлих. Є свідчення місцевих лікарів, що цифри занижувалися. Незалежного підтвердження того, чи точною була китайська статистика, немає. Інформація про коронавірус у країні жорстко цензурується.

Всього в світі до вечора 29 березня виявлено понад 680 тисяч випадків інфікування коронавірусом. Померло понад 32 тисячі людей у десятках країн світу, з них понад 10 тисяч в Італії, понад шість тисяч в Іспанії, понад дві тисячі в Ірані, Франції, США, понад тисяча — у Великій Британії. В Україні, за останніми оприлюдненими цифрами, померли дев'ятеро людей.

Одужали в усьому світі близько 150 тисяч людей.

Схожі новини