Передплатити Підтримати

Продукти в Україні подорожчали: як і на скільки

Ціни на харчові продукти в січні-лютому зросли на 2,4%. Зокрема, хліб подорожчав на 8,5%, молоко - 6%, фрукти - на 13%.

Споживчі ціни на основні харчові продукти в Україні в січні-лютому 2020 року збільшилися на 2,4% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Про це свідчать дані моніторингу цін на основні харчові продукти департаменту Міністерства агрополітики розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, інформує УНІАН.

Читайте також: Гречка подорожчала на 50%, картопля — на 60%: як на тлі карантину наживаються продавці товарів

Зокрема, ціни на хліб і хлібопродукти у січні-лютому поточного року зросли на 8,5% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, макаронні вироби — на 2,6%, цукор — на 0,7%. Рослинна олія подешевшала на 2,1%. М'ясо і м'ясні продукти подорожчали на 2,6%, а риба та продукти з риби — на 3,1%.

Водночас ціни на яйця зменшилися на 21,5%. Також за два місяці 2020 року подорожчало вершкове масло — на 6,1%, сир і сир — на 6,5%, молоко — на 6%. Фрукти в Україні подорожчали на 12,7%, а овочі подешевшали на 12%. Крім того, ціни на алкогольні напої й тютюнові вироби в січні-лютому цього року зросли на 12,3%.